avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata marfa in cont poprit, refuz livrare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata marfa in cont poprit, refuz livrare

Buna ziua, am primit o proforma pentru niste materiale, am platit conform intelegerii 50% din suma prin OP si banii i-au intrat furnizorului in cont. Problema e ca acest furnizor avea poprire pe cont si banii au fost trimisi catre ANAF, iar acum furnizorul refuza sa imi mai trimita marfa sau sa imi returneze banii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: oana-elena , utilizator 12:45, 4 Mai 2015
Puteti promova o actiune prin care sa solicitati intstantei sa-l oblige pe furnizorul dvs la livrare produselor. Nu este culpa dvs ca acesta avea poprire pe conturi. Dvs. v-ati indeplinit obligatia contractuala.
Din pacate acesta nu este usor de gasit, nu raspunde la telefon. L-am prins la telefon o singura data si mi-a zis ca nu are bani sa-mi faca usile si nici sa-mi returneze banii. Nu am semnat contract, am platit pe baza unei facturi proforme emise de acesta. Am platit ca persoana fizica dezoltatorului imobiliar si acesta a facut plata ca firma catre furnizorul cu pricina. Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
oana-elena, utilizator
Puteti promova actiunea si daca nu va raspunde la telefon. La instanta trebuie sa depuneti un constatator de la registru pentru a justifica sediul social al societatii si pentru ca instanta sa stabileasca competenta. Este cert ca un asemenea proces este de durata, dar sansele de castig sunt mari.
Oricum, incercati sa apelati la un avocat sau un executor si sa-i trimiteti o notificare prin care sa-i puneti in vedere obligatiile ce-i revin ca urmare a incheierii contractului si platii efectuate de dvs.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura proforma achitata reby reby In urma cu un an am achitat o factura proforma insa pana in prezent furnizorul nu mi-a livrat marfa si nici nu vrea sa-mi returneze banii. Pot formula o cerere ... (vezi toată discuția)
Valoarea stampilei si semnaturii clientului pe factura emisa de furnizor trinity_gold007 trinity_gold007 Buna ziua! Am urmatoarea speta: furnizor (SRL) care a trimis preturi unui client (PFA) pentru o marfa, clientul le-a acceptat, au facut contract, termen de ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)