Inteleg supararea dv., sistemul este bolnav asa cum ati constatat si dv. prin chiar admiterea cererii formulate impotriva Romaniei la CEDO, dar nu inseamna ca populatia Romaniei este vinovata de ceea ce se intampla cu acest sistem. In Romania, modul de reabilitare al condamnatilor este greoi, acestia au o stea in frunte si sunt vazuti prost peste tot pana la curatarea cazierului judiciar. Sunt priviti ca niste leprosi, ca niste persona non grata de care nimeni nu are nevoie si pe care toata lumea ii ocoleste...
Parerea mea este in concordanta cu opinia dv. in sensul ca un om care a savarsit o fapta penala, din culpa sau chiar datorita circumstantelor, nefiind recidivist nu trebuie sa fie pus in acelasi taler cu raufacatorii de meserie, pentru ca au nevoie de sprijinul oamenilor pentru a se reintegra, pentru a trai alaturi de familie si prieteni, pentru ca pedeapsa aplicata sa nu se execute, in realitate, toata viata sa.
Guvernantii trebuie sa gandeasca parghiile si mecanismele necesare pentru reabilitarea si integrarea corespunzatoare a celor condamnati, mecanisme care sa se regaseasca in procedura penala si in alte acte normative speciale. ;)
LAND OF CHOICE !!!!!!:(...va multumesc.multi oameni cu gindirea dvs nu prea sunt. dar sincer citind ce mi-ati scris parca..ma simt si eu..altfel. nu numai pt faptul ca imi dati dreptate dar si pt faptul ca vad ca sunt oameni si nu ca mine cu un liceu amarita acolo..care isi dau seama ca noi cei care avem cazier..vrem si putem sa ne integram din nou dupa ce iesim din lagarele lor asa zise penitenciare pline de boli..paduchi..mascati care te omoara cu bataia..teroare psihica..si nu in ultimul rind sitemul incercat de ei asa numit reeducare prin munca! stiti cumva ce vila si-a facut directorul penitenciarului iasi cu detinutii?..nu va pot povesti!!!!dar in fine, termin cu inceputul >>> LAND OF CHOICE
SEMPER VERITAS!!!!!:)...sa nu dramatizam ...
Sustemul este bolnav...,o boala care se prelungeste in timp si spatiu si care parca nu da semne de indreptare.
Vinovatiii ?! sunt in acest sistem ,din care ,din pacate,facem toti parte.
Ce am intreprins pentru a face ceva?!
In cele 5-6 ocazii pe care le-am avut ,de a schimba ceva,am gasit de cuvinta sa stam acasa si sa sfidam dreptul de a aduce un plus de democratie...
I-am lasat sa mearga la vot pe cei care aparau interesul personal si dupa 20 ani constatam cu stupoare ca ne conduc oameni incompetenti, ca in parlamentul europei ,drepturile ne sunt "APARATE' de oameni gen vadim, gigi,eba...si altii
Daca vrem schimbare, in bine,sa scapam de incompetenti,ai sa profitam de dreptul conferit de constitutie si sa ne exprimam atunci cind avem ocazia...
ADEVARUL, este la noi,la fel si schimbarea...:)
E adevarat ca persoanele condamnate au probleme dar daca sunt consecvente si au rabdare se pot reintegra din punct de vedere social.
Daca aveti si o hotarare CEDO favorabile nu prea vad cine ar cracni la dvs. in afara de cei total ignoranti si nestiutori.
Nu este imposibil sa va rezolvati problemele.
Iar cat priveste coruptia aceasta este atat de dorita de romani incat cine ii taie cate un cap din cand in cand este considerat nelalocul lui.Dar capul oricum ramane taiat.insa nimic mai mult
avocat Claudiu Lascoschi
deci va citez,,daca sunt consecvente si au rabdare persoanele care au cazier se pot reintegra'' !! super nice!..consecvente si daca au rabdare...hmm, domnule avocat..scrieti ceea ce scrieti datorita fatului ca nu treceti prin ce trec eu!. de 6 ani am rabdare..de 6 ani sunt consecvent (ca sa va citez)!..credeti ca pot minca iarba ? ca ma pot imbraca cu frunze?..am gresit odata , bine e ok am platit. ca am fost sau nu vinovat ..nu mai are rost sa mai vb! ! dar..dar draga domnule avocat dvs...sau ma scuzati ,poate dvs nu dar, multi dintre colegii dvs avocati la care am fost sa ma poata ajuta..ma intrebau mai inainte de toate daca am ceva bani la mine inainte sa inceapa consultatia in ceea ce priveste problema mea cu reabilitarea.! BANI? BANI...pai de unde bani daca nimeni nu ma angajeaza.., care mai de care bani...! acum ce sa fac ..ca sa fac bani pt avocat..fac o tilharie..sau fur ceva..ca sa ce? sa vad daca pot sa imi fac reabilitarea?!...si ce am facut..rost nu mai are ..ca asa ajung inpoi ..acolo in lagarele sistemului roman-fascist!deci totul e cu legatura.:sorry:....,sistemul ar putea pune la dispozitia noastra din fondurile comunitare un sistem care sa ne ajute..cumva sa ne reintegram.., sa beneficiem de asistenta cumva sa ne putem reabilita. dar de unde ..noi avem steaua in frunte toata viata..noi suntem leprosii( citez>cora2006) noi suntem gunoiele societatii.sunt foarte suparat,dar timp sa se gindeasca cineva si la problemele care le infrunta un cetatean ca mine..insemnat..cu un cazier patat, nu cred ca exista, deoarece..ei cei de sus ..se gindesc ce terenuri sa isi mai ia..ce vila sa isi mai faca..unde sa mai plece in vacanta..ssmd! suntem europeni? unde..in uniunea europeana?..voi cei ,,curati'' poate da..eu nu ma simt!din nou...zica asa> multumesc sitemulu ca ma lasa sa respir