avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... iesire in pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

iesire in pensie

buna,vas ruga sa-mi rasundeti la urmatoarea mea problema deoarece la CJP o sa merg dar mai in toamna.Sunt nascut in anul 1959 luna april 30,angajat din anul 1976 6.8. -in gr.1[lg.3/1977]1 an si 1 luna,in gr.2 [lg.3/1977]4 luni.conditii speciale anterior 04'2001-18 ani si 6 luni,legea 226/2006; 3ani si 6 luni,conditii normale 10 luni.Stagiu aferent gr.1 si 2 ;9 ani si 6 luni,inprezent mai lucrez in cond.legii 226/2006.dar daca din bunavointa hazardului [CRIZA]imi loveste societatea unde imi desfasor activtatea ce imi ramine de facut?Cu sanatatea stau foarte rau,cind o sa pot solicita iesirea la pensie de drept.Va multumesc. O zi buna Revin cu date mai detaliate În data de 6 august 1976 m+am angajat .Am lucrat în grupa I ,1 an si o luna,apoi in grupa II 4 luni, în condiţii speciale 18 ani şi 6 luni, în continuare mai am 3 ani şi 6 luni tot în condiţii speciale lg 226din 2006. Aceste date sunt cele inscrise în cartea de muncă.la această vechime se adaugă stagiul asimilat de 9 ani şi 6 luni. Total stagiu de cotizare 41 de ani şi 6 luni.Deci, repet din nou întrebarea ,dacă acum am fost destul de explicit CÂND VOI PUTEA IEªI LA PENSIE
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
GICU50, utilizator
Cel mai recent răspuns: GICU50 , utilizator 05:56, 4 Iulie 2009
Am revenit Încerc acum să vă organizez datele aşa cum aţi cerut...

Data naşterii 1959 aprilie 30
grupa I 1an 1 lună
conditii speciale 22ani şi 6 luni
grupa a II. a 4 luni
stagiu aferent grupei I şi II 9ani şi 6 luni
condiţii normale 10 luni

V+aş ruga din nou dacă se poate să+mi spuneţi când mă pot apropia de casa de pensii.
Cu mulţumiri......GICU
GICU50 a scris:

Data naşterii 1959 aprilie 30
grupa I 1an 1 lună
conditii speciale 22ani şi 6 luni
grupa a II. a 4 luni
stagiu aferent grupei I şi II 9ani şi 6 luni
condiţii normale 10 luni

1. Va voi da raspunsul in functie de datele de mai sus. Din cate imi dau seama, sunt dintr-o decizie emisa de Casa de Pensii, decizie de respingere a cererii de pensionare. Totusi, datele nu sunt structurate in aceeasi ordine ca in decizia de pensie.

2. Date generale: pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, un barbat nascut in aprilie 1959 trebuie sa aiba o varsta standard de pensionare de 65 de ani si un stagiu complet de cotizare de 35 de ani.

3. Potrivit datelor de mai sus, aveti un stagiu realizat de cotizare, plus sporul aferent grupei I si II de munca, de 34 de ani si 3 luni.

4. Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 60 de ani, respectiv in 2019.
Potrivit anexei 4 a Legii nr. 19/2000 si avand in vedere stagiul de 22 de ani realizat in conditii speciale, ar trebui sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 55 de ani, respectiv in 2014.

5. Nu ati dat date referitoare la stagiul asimilat. Perioada de 9 ani si 6 luni despre care spuneati, initial, ca ar fi stagiu asimilat este, de fapt, stagiu aferent grupelor I si II de munca.

6. In decizia de respingere a cererii de pensionare pe care o aveti sunt calculate toate stagiile, conform programului folosit de toate Casele de Pensii. Plecand de la "total stagiu de cotizare realizat" si "stagiu complet de cotizare" puteti afla, mult mai usor, cand veti indeplini si conditia varstei de pensionare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumesc foarte fumos ,ozi buna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ies la pensie? LinteEugen LinteEugen Sunt nascut pe 22.05.1958 , am lucrat in grupa speciala 20 ani si 4 luni si in grupa a II-a 9 ani. Cand pot sa ies la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta pavelticu pavelticu buna dimineata,va rog sa-mi raspundeti cind pot sa depun dosarul pentru a beneficia de pensie, de limita de virsta.Am urmatoarele date personale.Barbat,nascut ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - conditii speciale prima21vera prima21vera Nascut in anul 1959 luna aprilie 30,angajat la data de 15 august 1976.am in grupa speciala 18 ani si 6 luni ,in grupa speciala 5 ani la legea 226/2006 ,in gr ... (vezi toată discuția)