avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune contraventionala

Tip solutie: Admite in parte plângerea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea petentului. Anulează parţial procesul verbal doar în ceea ce priveşte fapta prevăzută de art.100, alin. 3, lit. b din OUG 95/2002 şi va exonera petentul de la plata amenzii de 390 lei stabilită pentru această faptă. Dispune anularea sancţiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule. Menţine celelalte dispoziţii ale procesului verbal.

Prin aceasta hotarare,inseamna ca daca petentul a platit amenda inainte,acum i se vor returna banutii?
Cel mai recent răspuns: dianazah , utilizator 21:24, 4 Mai 2015
Dupa ce hotararea va ramane definitiva, formulati o cerere la serviciul taxe si impozite locale, la care atasati o copie legalizata a hotararii si solicitati restituirea amenzii platite.
aha..si daca petentul nu mai are chitanta cum ca ar fi platit e vreo problema?multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia în urma contestării unui proces ... Robert Hall Robert Hall Buna ziua. Am primit decizia în urma contestării unui proces verbal de contravenție, sancțiunea contravențională a fost înlocuită cu avertisment și ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)