avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Astazi am fost anuntata de catre banca unde imi primesc salariul ca executorul judetoresc XXX a instituit o poprire. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
1. mai pot contesta in vre-un fel? (nu stiu inca nici de la care banca ..mai am 2 banci la care nu mai pot plati si probabil ca urmeaza sa obtina in curand poprire)
2. pot face ceva ca sa micsorez de la 1/3 la 1/4 spunem, avand in vedere ca am in crestere si intretinere un minor?
3. daca celelalte banci vor obtine poprire pe salariu, impreuna imi vor putea lua mai mult de 1/2 din salariu?
4. daca voi deveni somera (nu se stie niciodata) si nu avea acte de proprietate pe nimic.. ce vor mai lua?? la ce sa ma astept?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: dani02bella , utilizator 11:05, 5 Mai 2015
puteti contesta in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire, insa trebuie sa aveti si motiv. Tot prin contestatie, puteti sa reduceti si procentul retinerii din salariu.
Pt toti creditorii impreuna veti avea poprire pe maxim 1/2 din salariu.
Daca nu aveti bunuri imobiliare, numai prin poprire pe venit ( cand aveti salariu) se pot indestula creditorii dvs.
Buna dimineata,
Mai intai va multumesc pentru raspuns si va rog daca se poate sa imi oferiti si alte raspunsuri legate de acest caz.
Deoarece eu nu am primit hotararea instantei , cum sa procedez ca sa aflu decizia si sa merg sa contest aceasta decizie? Contactez Biroul executorului Juridic pentru a afla aceste informatii?
Considerati ca este de preferat sa apelez la un avocat sau pot face si singura cererea de contstatie (sau cum este mai corect: actiunea de contestatie..?)

Daca fac contestatie, banca imi va retine in continuare 1/3 din salariu sau se asteapta pana se va da o hotarare?
Daca primesc sume de bani de la un Asigurator, si aceste sume imi vor fi retinute de catre banca sau nu au voie sa retina decat sume ce reprezinta venituri?
Referitor la angajator, daca solicit sa imi dea banii cash o pot face sau o pot face pana vor primi si ei instiintare de poprire?

Va multumesc pentru ajutor,

Cu stima,

De ce ați face contestație la executare? Care ar fi motivele? Poate doar să solicitați diminuarea cuantumului sumei poprite, aici ați putea avea câștig de cauză.


Puteți cere banii cash, dar vor pune poprire și la angajator.

Dacă nu cereți și nu obțineți suspendarea provizorie a executării, poprirea va curge în continuare.
Multumesc.. deci : daca contest si fac dovada contestatiei la banca, atunci banca care primeste salariul, mai are dreptul sa imi opreasca 1/3 din salariu sau sunt nevoiti sa astepte noua hotarare judecatoreasca?
Credeti ca sunt sanse sa imi micsoreze poprirea?
Daca primesc sume de bani de la un Asigurator, si aceste sume imi vor fi retinute de catre banca sau nu au voie sa retina decat sume ce reprezinta venituri?
Nu prea sunteți atentă, am zis clar, dacă cereți și dacă obtineți suspendarea provizorie, doar așa se suspendă poprirea. Vă vor fi reținute orice sume de bani încasați.

Șanse? Dacă sunteți mamă singură, poate așa să aveți șanse.

Alte discuții în legătură

Popriri neculai_stoian neculai_stoian Sunt salariat bugetar .Salariul este virat lunar in cont la banca. Sint executat silit prin poprire de catre o alta banca si de catre Administratia finantelor ... (vezi toată discuția)
Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării silite ... Cătălin 77 Cătălin 77 Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării silite din luna iunie 2021, momentan dosarul este suspendat, deoarece am deschis un alt dosar împotriva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)