Buna seara...as dori daca puteti sa imi definiti cam ce inseamna substituirea de persoana, daca e fapta penala si cam ce termene are de prescriere fapta respectiva. Si inca un lucru ...daca esti pus sa semnezi vreun contract de munca ,detasare,delegare constituie vreo infractiune avand in vedere ca inainte s-a emis un act (dovedit nelegal) acum dorindu-se intrarea in legalitate.......va multumesc anticipat!
Ceea ce descrieti dumneavoastra seamana cu Falsul privind identitatea
Art. 293. - Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează încredinţarea unui înscris care serveşte pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.
In ceea ce priveste "intrarea in legalitate", aceasta se poate face prin ratificarea, de catre persoana indreptatita, a actului emis.
Multumesc de raspuns! Speta e urmatoarea; Am fost mutat in alt loc de munca fara (transfer,detasare delegare) am fost inlocuit cu alta persoana (fiecare in locul altuia) si eu nici macar nu apar in actele contabile ale acestui loc de munca eu aici semnez niste acte si el in locul meu (procese verbale ) eu fac ore de noapte mai multe el mai putine dar el ia salriul dupa pontajul meu adica mai multi bani...este cumva vreo infractiune aceasta? Detin ca dovezi fluturasuii de salariu si procesele verbale de primire -predare a serviciului juristii instituiei spun ca aici e vorba si de substituire de persoana...asa o fi?? nu stiu!! Poate o sa reusiti sa ma lamuriti si pe mine asupra acestui fapt, ma intereseaza in special ca infractiune. thx!!!
Nu ,din punctul meu de vedere nu se poate vorbi despre vreo infractiune.
Am in cedere ca la multe din institutiile statului acest gen de practica se poarta.
Ex. La POLITIE
Esti incadrat pe o functie ,la un anumit compartiment,insa in realitate desfasoara activitate la un alt compartiment pe alta functie. Daca vezi fisa postului sunt cu totul alte atributiuni...:-/
Sunt totusi anumite riscuri pe care si le asuma conducerea interna a institutiilor iar cei in cauza accepta tacit...
Prescriere
gilvlad
ce se poate intampla din punct de vedere juridic si deontologic pentru un medic de familie, care avand un contract cu CNAS, a lucrat legal ca medic in ... (vezi toată discuția)