avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Inselata de avocata
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Inselata de avocata

Buna ziua!
In urma unei solicitari am fost contactata de o doamna avocat.Ne-am intalnit intr-un centru comercial unde am semnat un contact si i-am dat o parte din banii solicitati.Mie nu mi-a dat nici contract , nici chitanta.A tot tergivesat inceperea procesului deoarece nu reusea sa afle adresa de domiciliu a paratului si alte tergivesari de genul asta.E o poveste lunga.Se chinuia de 3 luni si jumatate.Ma mintea ca avem un proces pe rol, sa stau linistita.Doua luni mai tarziu am semnat un alt contract si am achitat toata suma, insa dansa tot tergiversa.Am confruntat-o intr-o zi in care am vrut sa vad daca ma minte in continuare(am conversatia).Vechea poveste : avem un proces pe rol, dupa care, prinsa cu minciuna ,imi zice ca nu a dus nimic la tribunal.Eu am renuntat la serviciile inexistente ale dansei.M-a facut pe mine vinovata de faptul ca sunt "neprofesionista"(asa m-a numit)pentru ca renunt si alte texte din acestea care ma fac sa cred ca nu e la prima abatere.Minte cu prea multa dezinvoltura si nu ii este teama de consecinte..Nu mai vorbesc de timpul pierdut,de consumul psihic.Doamna avocat nu se obosea sa comunice cu mine, imi raspunde foarte laconic prin email .Dupa o luna jumatate de la semnarea primului contract mi-am dat seama ca nu e in regula, insa nu am vrut sa cred.Intr-un sfarsit a trimis in instanta o actiune fara taxa de timbru, actiune care s-a anulat .Acesta a fost marele si chinuitul proces al doamnei avocat.Eu vreau sa-mi recuperez banii, care reprezinta destul de mult pentru situatia mea financiara.Consider ca si- a batut joc de mine si ca serviciile dansei , atatea cate eu fost,au fost jalnice.
Am scris Baroului ,insa ei spun ca si-a indeplinit obligatiile fata de mine.Va dati seama ca asta a insemnat o palma foarte usturatoare pe obrazul meu.Nu am inscrisuri, nu am cele 2 contacte pe care le-am semnat, nu am chitante.Doar conversatiile pe email si WhatsApp si martori, atat.Se ferea sa vorbeasca cu mine.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra!Ce sa fac?
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2015
Admin, administrator
E dificil sa va ajutam asa, fara date concrete referitoare la de ce a raspuns asa Baroul, daca ati contestat la UNBR, ce a motivat avocata, daca ati obtinut copii ale contractelor etc.
In principiu trebuie sa dovediti niste contracte a caror dovada se face prin inscris... in lipsa unui contract, dv. sau oricine altcineva, nu aveti cum dovedi la ce anume s-a obligat avocatul.
Va spun sincer si cu regret, din experienta, oamenii sunt putin interesati sau deloc interesati de acel contract. Nu il citesc decat in 1% din cazuri, lapidar, nu intreaba ce inseamna, nu intreaba ei daca semnam ceva... chitanta ii intereseaza mai mult.
Desi e corect sa fii interesat de documentul de plata pentru banii dati, e la fel de important sa obtii contractul care spune ce obtii tu, ca si client, de acei bani.
Incerc sa imi educ clientii in a le arata importanta contractului, insa e dificil cu prostiile de tipizate de la Barou, autocopiative, de zici ca se intelege ca le scrii pe genunchi si nu le editezi la un computer...

In cazul dv. concret, depinde ce dovezi aveti scrise, pe mail, mesaje etc.
Nu pot intelege schimburile de mesaje cu avocatul pe diverse chaturi, nu le vad rostul si e total neprofesinist.
Regret, as vrea sa va spun mai multe, insa nu am date suficiente.
Pentru recuperarea banutilor, va spun ca am intalnit, in practica, instante tare circumspecte...

Realist vorbind, avopcatul lucreaza cu probele si informatiile date de client. Nu raspunde de lipsa de date, fie ele adrese legale sau de corespondenta, daca nu le poate obtine facand demersuri legale la institutii.
Nu e vina unui avocat care a muncit ca paratul s-a ascuns in gaura de sarpe. Sau ca nu a fost citit contractul.

Va rog, oameni buni, cititi contractele!!
Va multumesc pentru raspuns.Inseamna ca trebuie sa ma adresez, mai degraba, politiei.Am cerut prin intermediul Baroului , restituirea actelor si copii ale contractelor sau chitantelor.Am inteles de la ei ca o chitanta a parut peste noapte, dar nu indica suma reala, ci o suma mai mica, desi doamna avocat recunoaste in conversatia noastra suma adevarata incasata.Nu am primit nimic.
Sunt foarte furioasa pentru ca toata bataia asta de joc mi s-a parut ca depaseste orice limita.Recunosc ca am fost naiva si am avut incredere ca imi va trimite toate aceste acte inainte sa se produca ruptura.As vrea sa stiu ce acte trebuia sa primesc la incheierea contractului?
Daca baroul a zis ca si-a indeplinit obligatiile inseamna ca s-a vazut contractul.
La politie nu puteti face nimic.
Contractul. Si ce mai conveneati, datele acestea nu le cunosc. Ati platit ceva pe loc, nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit ce am platit Anonim42 Anonim42 Buna ziua, sunt un dezvoltator de jocuri video si de mai mult de un an lucrez la un joc\\proiect nou. [b]Acest joc nu este lansat inca[/b], dar are deja sute ... (vezi toată discuția)
Avocat angajat si platit pentru relaxare Geania Geania Am angajat un avocat pt.un proces de partaj,mi-a solicitat suma de 37oo ron,s-a prezentat la doua sedinte in care a completat rebusuri, desii eu l-am angajat ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut !? itnisuceava itnisuceava buna ziua. am avut in 2010 un proces intentat fostei firme la care am fost angajat si am cerut, printre altele, beneficiile materiale conform ccm la nivel de ... (vezi toată discuția)