avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta a Curtii de Apel neredactata. Ce pot face?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta a Curtii de Apel neredactata. Ce pot face?

Am un dosar la Curtea de Apel cu hotararea data in luna martie iar eu nu pot scoate sentinta deoarece mi se spune ca inca este la judecator. In cazul acesta cum trebuie sa procedez deoarece eu pentru CEDO am numai 6 luni timp pentru a trimite dosarul si deaja au trecut 2 luni. Efectiv sunt disperat si nu stiu ce este de facut deoarece doamna avocata mi-a spus ca domnii judecatori pot sa dea drumul la sentinta si dupa 4 luni. Ce pot face va rog mult invatatima ca nu mai stiu de mine #-o . Cu stima si respect va multumesc de un ulterior raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:49, 14 Mai 2015
Dacă este vorba despre un litigiu care s-a judecat potrivit vechiului Cod de procedură civilă, termenul de 6 luni în care puteți sesiza CEDO nu curge de la data pronunțării hotărârii, ci de la data redactării ei. Aceasta este practica CEDO.
(d) Absenţa comunicării deciziei
79. Atunci când comunicarea nu este prevăzută în legislaţia internă, este necesar să se ţină seama de data redactării deciziei, de la care părţile pot lua efectiv cunoştinţă de conţinutul acesteia (Papachelas c. Greciei [GC], § 30).

[ link extern ]

Liniștiți-vă, deci, aveți timp suficient să vă adresați Curții. Sănătatea dvs. este mai importantă.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de redactare + comunicare hotarare penala ? oanaportar oanaportar La data 09.06.2015, a aparut solutia scurta in dosarul penal, pe ECRIS. Este sfarsitul lunii octombrie si desi au trecut peste 4 luni de zile de la ... (vezi toată discuția)
Demers obtinere hotarare judecatoreasca ContSters313673 ContSters313673 Buna ziua, In urma unui proces indelungat, am reusit sa am castig de cauza printr-o hotarare definitiva. Ultima afisare la tribunal a fost in data de ... (vezi toată discuția)