avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli acoperis

Buna seara!
Doresc, sa va intreb, cum se impart cheltuielile intre locatari, in cazul reparatiei acoperisului. Carei legi se supun? La mine pe scara urmeaza, sa se refaca acoperisul si sunt direct implicata, intrucat locuiesc la etajul 4, iar la ultima sedinta cu vecinii, mi s-a pus in vedere, ca locatarii trebuie, sa plateasca proportional cu etajul unde locuiesc, intrucat la cumparare ( in cazul unora, cumpararea s-a facut in urma cu 20-30 de ani ) cei de la etajele inferioare au platit mai putin decat cei de la etajele superioare. Eu nu am habar de aceasta lege, nici n-au stiut, sa mi-o numeasca si am inceput, sa ma interesez si daca mi-ati putea ajuta, v-as fi recunoscatoare. In plus, cum se imparte cheltuiala pentru acoperisul de pe casa scarii, pentru ca administratora ne-a spus, ca numai noi, cei de la et. 4, suntem obligati la plata, chiar daca aceasta nu a fost izolata niciodata in 30 de ani, de cand este dat blocul in folosinta.
Va multumesc mult si va doresc o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:50, 11 August 2023
Dati-le o luna pentru raspuns. Apoi mergeti direct in instanta, ca nu e timp.
Dar in aceasta luna de zile faceti presiune pe conducerea asociatiei sa va rezolve problema.
Multumesc! Le-am acordat termen de 1 luna si mai vad apoi. O zi frumoasa!
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc mic cu o scara, 14 apartamente si 3 etaje. Cei de la etajul 3 au access privat la mansarda (nelocuibila, doar depozitare) din interiorul apartamentelor lor. Cum procedam cu impartirea cheltuielilor cu repararea acoperisului in acest caz? Doar cei de la etajul 3 au voie sa-si tina lucrurile "sub acoperis".
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
casair, utilizator
La repararea acoperisului impartiti cheltuielile proportional cu cota indiviza (suprafata apartamentului in raport cu totalul suprafetei blocului).
Nu are importanta ca doar ei au acces la parte de sus si au facut spatii de depozitare.
Tot ei au parte si de necazuri pe langa beneficii de care spuneti.
E ca si cum dv ati avea un tavan mai inalt fiind la ultimul etaj si mai faceti unul putin mai jos sa nu mai urce caldura asa sus si mai ramane un spatiu de depozitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii totovajda totovajda A-si dori o explicatie in limita legii, platesc lunar fondul de reparatii 10 ron ,s-a reparat acoperisul de terasa cu tabla zincata 5 m patrat , et.4.a costat ... (vezi toată discuția)
Izolarea acoperisului blocului laurentiuo laurentiuo sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 2 intr-un bloc cu patru etaje. locatarii de la ultimul etaj au hotarat sa izoleze acoperisul blocului, fapt ... (vezi toată discuția)
Izolatie acoperis bloc FLORIN6284 FLORIN6284 Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si de curand , mai exact in toamna anului trecut am izolat acoperisul blocului in care stau , eu locuid la ultimul etaj . ... (vezi toată discuția)