avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare fier vechi si utilaje casate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare fier vechi si utilaje casate

Buna seara

O firma de constructii care din demolarea depozit rezulta fier vechi pe care vrea sa le vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul constitutiv pentru a putea face acest lucru si ce avize sunt necesare?
In aceasta cladire si in curte sunt si utilaje casate functionale si nefunctionale, cu ele cum se procedeaza pentru vanzare?

Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: alemisa , utilizator 09:57, 6 Mai 2015
nu va trebuiesc nici un fel de avize. puteti avea in vedere constituirea unei comisii care sa identifice deseurile rezultate si in baza procesului verbal de constatare, raportat la evidentele contabile faceti vinzare pe baza de contract sau nu, dupa politica firmei, sau direct pe factura.
In ce priveste utilajele trebuie sa aveti in vedere cum sunt prinse in evidenta contabila, daca sunt sau nu amortizate, le faceti un pret in fc de aceasta situatie si le vindeti.

Ar trebui sa aveti in vedere:
- LEGE Nr. 15 din 24 martie 1994 *** Republicată privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale
- LEGE Nr. 571 din 22 decembrie 2003 privind Codul fiscal, cu HG 44/2003
- HOTĂRÂRE Nr. 2139 din 30 noiembrie 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe



Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fier vechi si utilaje casate botisilie botisilie Buna seara O firma de constructii care din demolarea depozit rezulta fier vechi pe care vrea sa le vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul constitutiv ... (vezi toată discuția)
Incadrare mijloc fix anmih anmih La ce pozitie se pot incadra licente soft specializat achizitionat prin investitii conform 2139/30.11.2004? (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe ºi obiecte de inventar Pop Izabela Pop Izabela In cazul casării de mijloace fixe, amortizate integral, la o instituţie publică, este necesară valorificarea acestora sau pot fi preluate de firma care ... (vezi toată discuția)