avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS la dividende 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS la dividende 2012

buna ziua,in data de 04.05.2015 am primit o instiintare de olata de la ANAF pentu cas deoarece am primit devidende de 24 de ron in 2012 de la biofarm.buc,dar in instiintare au calculat cas la 84oo ron(700 x12 luni) si trebuie sa platesc 486 ron deoarece am primit 24 de ron dividende in 2012.este posibil asa ceva ???? Ce pot sa fac,trimit inapoi de cei 24 de roni incasati,cand sa schimbat baza de impozitare? ca daca stiam nu-i ridicam. va dati seama cati oameni sant in situatia aceasta?au primit 2-3-4-5 ron si acum trebuie sa plateasca 486 ron.HOTIE LA DRUMUL MARE!. TILHARIE!!!!!! va rog ajutati-ne. o zibuna va doresc!
Cel mai recent răspuns: neculosu , utilizator 21:20, 6 Mai 2015
E vorba de contributia la sanatate de 5,5% care aplica asupra venitului obtinut dar acesta daca e mai mic decat valoarea salariului minim pe economie, atunci baza de calcul e salariu minim pe economie din fiecare luna din anul respectiv.
La contributia in sine se aplica si penalitati de intarziere.
Si nu neglijati faptul ca anual se face asta, adica in fiecare an in care veti incasa acele dividende, daca nu mai aveti alta sursa de venit pentru care sa vi se retina contributia la sanatate, vi se va calcula la dividende.
E recomandat sa le vindeti ca sa nu mai aveti probleme.
deci,pentu ca am ridicat 24 ron din devidente in 2012 este normal sa platesc acum 468ron?daca dau banii inapoi,mai pot face astia ceva?va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de la anaf pentru dividende kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru fonduri europene in agricultura? AdinaMC AdinaMC Buna, am un PFA infiintat pentru masura 141 pentru fonduri europene in agricultura. Anul trecut(2011) in februarie a intrat prima transa de bani (6000 ron) eu ... (vezi toată discuția)
Cass asociat unic robert_71 robert_71 Buna ziua. Sunt asociat unic, fara alte surse de venit, deoarece atunci cand am inceput activitatea pe cont propriu mi-am dat demisia de la locul de munca ... (vezi toată discuția)