avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Daca cheltui sau adaugi din/la banii personali in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Daca cheltui sau adaugi din/la banii personali in timpul serviciului??

Am inteles ca si PFA cu norma de venit, care lucreaza pentru el (adica este titular si nu are angajati), care are o casa de marcat, trebuie sa detina acest, noul, registru de bani personali. E corect?

Ce se intampla, daca:

1. in timpul zilei, in pauza, persoana respectiva iese sa manance, si cheltuie din banii personali, sau chiar si fara pauza, ci in timpul serviciului vrea sa bea o cafea de la aparat, care NU DA NICI UN BON... Si ca rezultat avem bani MAI PUTINI decat la inceputul zilei de munca...

2. in pauza respectivul merge acasa, si mai ia ceva bani de acasa (ca sa mearga sa cumpere ceva dupa servici)... Si ca rezultat avem bani MAI MULTI decat la inceputul zilei de munca...

Cum se pocedeaza in aceste cazuri??? Unde si ce se noteaza / se declara, ca sa nu ai probleme la control???

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:59, 13 Mai 2015
pe urmatorul rand sa trec justificarile: cosmunat 3 lei;
adaugat 5 lei ( + motiv)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedam corect in cadrul intreprinderilor individuale Subcinschi Subcinschi Buna ziua, 1. Cum procedam atunci cand lasam bani in casa din ziua precedenta pentru a putea da rest a doaua zi, cum ii batem in casa de marcat, trebuie cod ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari - registrul de bani personali sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Asociatiile de proprietari trebuie sa tina un registru cu bani personali ? Cum trebuie evidentiate in contabilitate incasarile din alte surse ? (vezi toată discuția)
Suma necesara unui detinut maryys maryys Buna ziua, as dori sa stiu ce suma de bani este necesara lunar unui detinut in penitenciar fumator. Mai precis as dori sa stiu de la cei care au rude sau chiar ... (vezi toată discuția)