Buna ziua. Sper sa nu va plictisesc cu urmatoarea speta: In anul 2012, am fost incadrata ca si cadru MAI in orasul X, aflat la 60 km de adresa de domiciliu. Am beneficiat de compensatia de chirie. In anul 2013, logodnicu meu a fost incadrat in comuna Y, aflata la 40 km de adresa lui de domiciliu, si la 100 km de orasul X. A beneficiat de compensarea cheltuielilor de transport. In iunie 2014, acesta a fost mutat in interes de serviciu in comuna Z, aflata la 20 km de domiciliu si la 40 km de orasul X (unde eu imi desfasor activitatea). Dupa aceasta mutare si in urma casatoriei noastre, ne-am achizitionat un apartament in orasul X, unde ne-am si stabilit noile adrese de domiciliu. Sotul a incercat sa depuna o cerere de compensare a cheltuielilor de transport din orasul X in comuna Z (40 de km), cerere care a fost respinsa pe motiv ca acesta nu mai beneficiaza de acest drept deoarece si-a schimbat adresa de domiciliu. In conditia in care Constitutia prevede ca orice cetatean roman are dreptul de a-si stabili domiciliul oriunde pe teritoriul tarii, raspunsul unitatii este unul legal? Nu intervine si dreptul familiei in speta data? Va multumesc anticipat pt rabdare:)
Buna ziua,
Desi nu sunt familiarizat strict cu ordinele interioare ale MAI-ului, daca dumneavoastra considerati ca sunteti nedreptatiti, cred ca va puteti adresa in primul rand comandantului ierarhic superior si ulterior instantei de judecata.
Problema este ca dumneavoastra sa stapaniti perfect ordinele interioare ale MAI si abia ulterior sa incepeti razboiul.
Nici Constitutia si nici dreptul familiei nu au legatura cu decontarea cheltuielilor de transport.
Ordinul nr. 51/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport în unele situaţii în care cadrele militare, poliţiştii şi personalul civil se deplasează la şi de la locul de muncă este actul normativ aplicabil in cazul dvs.