avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea banutilor de aur(cocosei) preluati abuziv ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea banutilor de aur(cocosei) preluati abuziv in 1960

Buna ziua! Bunicii mei au avut niste banuti de aur, koroane austroungare sau cocosei cum li se mai zicea.In 14 iunie 1960 s-a dat un decret (nr. 210), prin care ,toti care detineau aur , metale pretioase etc , trebuiau sa-i predea Bancii de Stat a R.P.R. in termen de 30 zile.Pe 21 iunie 1960 bunicii au predat acei bani de teama sa nu faca inchisoare, li s-a dat in acest scop un act (borderou), pe care il au si acuma,in care scrie ca s-a cumparat de la X atatea bucati de koroane austroungare si pretul fiecarui banut , precum si totalul.
Ce m-ar interesa pe mine? Se poate recupera cumva acei banuti? Se poate face ceva in acest caz? Am inteles ca au fost preluati abuziv , chiar daca li s-a dat o suma pt ei. Daca e cineva care a mai intalnit un asemea caz as fi tare incantat sa aud o parere. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:47, 30 Iunie 2009
cu tot respectul pentru domnul cazacioc: verificati va rog OUG 190/2000 republicata si L 82/2007
concluzia: termenul de depunere al actiunilor in instanta expira la 31 decembrie 2009.
E corect. Va multumesc pentru observatie. Imi pare bine ca ati indreptat lucrurile.
In site-ul legislativ consultat nu-mi arata legatura cu legea 82/2007
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
am uitat sa precizez ca OUG 190/2000 republicata a intrat in vigoare la data de 29.01.2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare in drept rolex rolex O persoana a fost condamnata in 1956 la 10 ani temnita grea si confiscarea totala a averii pentru activitati contra clasei muncitoare. In anul 2002 Curtea ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal confiscare silviumanta silviumanta Buna ziua!Are cineva idee cum pot si care sunt sansele pentru anularea unui proces verbal prin care s-au confiscat 6 kg de aur(bijuterii vechi si aur ... (vezi toată discuția)
Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)