avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa de marcat ptr PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa de marcat ptr PFA

PFA avand cod CAEN 4332,lucrari de tamplarie dulgherie , care are si un magazin de prezentare pentru produse, este obligat sa foloseasca casa de marcat ?
Incaseaza avansuri atat in incinta magazinului de prezentare , cat si la domiciliul clientului , pentru sumele incasate emite factura + chitanta .
Se incadreaza la exceptii "o) efectuarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere de locuinţe;" ?

Nu confundati prestarea de servicii cu comercializarea produselor.
Magazinul de prezentare banuiesc ca il aveti pentru comercializarea diverselor produse,in consecinta pentru magazin,daca activitatea desfasurata este comert cu amanuntul direct catre populatie,aveti obligatia folosirii casei de marcat.

Magazin de prezentare in sensul de showroom, are rolul de a prezenta clietilor materialele din care se pot produce usi, geamuri , ferestre. Nu se realizeaza vanzare , se incheie doar contracte si eventual se incaseaza avans pentru lucrare
Eu imi mentin parerea,ca dvs.obtinand produse finite,aveti obligatia folosirii casei de marcat,chiar daca realizati si montajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat? gabi.artis gabi.artis daca o firma presteaza un serviciu atat catre populatie cat si ptr persoane juridice, mai exact montare tamplarie pvc este obligata sa foloseasca casa de ... (vezi toată discuția)
Obiect de activitate IuliIrina83 IuliIrina83 Care este codul CAEN pentru activitatea prin care o societate cumpara produse de tamplarie ( usi, rulouri, jaluzele) cu scopul de a le revinde, insa efectueaza ... (vezi toată discuția)
Cod caen pt activitati de tamplarie adela05 adela05 Ce cod caen pot sa folosesc pt activitati de tamplarie? (vezi toată discuția)