avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prea tarziu pentru somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prea tarziu pentru somaj?

Buna ziua,

Am o prietena care, dupa absolvirea liceului (acum 3 ani), nu a depus actele pentru inscrierea la AJOFM. A lucrat o vreme fara carte de munca, nu are alte studii si nici nu a luat BAC-ul. Mai nou s-a gandit ca ar vrea sa se inscrie la AJOFM, pentru ca si-a dat seama de beneficii si i-a venit mintea la cap :) dar nu stie daca se mai poate. Cei care stiti, imi puteti spune, daca dorinta ei este posibila, si ce trebuie sa faca pentru a intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Redhead0nTheRun , utilizator 17:14, 7 Mai 2015
1. Pentru a fi beneficiat de indemnizatie de somaj trebuia sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

2. - Se poate inregistra si acum la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca.
- Astfel poate beneficia gratuit de cursuri de formare profesionala si ii poate fi de folos.

Da, asta e ceea ce vrea dansa: sa urmeze cursurile de calificare. Nu e interesata de indemnizatie de somaj. Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Somaj n_roxxanne n_roxxanne Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca ... (vezi toată discuția)
Cursuri de calificare/somaj?!? Diana P Diana P Buna ziua, am cateva intrebari la care doresc sa primesc raspunsuri. Am urmat Facultatea de Medicina Veterinara timp de 4 ani,iar din motive personale a ... (vezi toată discuția)