avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate vanzari cu ridicata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate vanzari cu ridicata

Buna ziua
Vreau sa deschid o societate, cod CAEN 4690, prin care sa comercializez marfuri industriale doar persoanelor juridice pe baza de contract...factura si chitanta, dupa caz OP, CEC, etc. Am tot studiat internetul , am discutat cu contabili, dar nu am lamurit prea multe aspecte. Am ceva nelamuriri :
a) daca trebuie afisat pret sau se merge pe pret de lista si fac pretul in functie de client, rulaj, cantitate, etc
b) se poate factura orice suma sau cantitate, de ex. poate fi o factura si de 10-15 RON ? sau ii fac aviz de insotire a marfii si ii facturez la sfarsitul lunii ?
c) ce articol de lege ma scuteste de obligatia de a folosi casa de marcat fiscala si celelalte dispozitii aparute ( ex. registru de bani personali) daca nu e obligatoriu sa afisez pretul la raft, nu gasesc o lege completa in care sa scrie clar la ce reguli trebuie sa ma supun.
d ) daca sunt administrator pot fi si vanzatorul acelui magazin ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 17:13, 7 Mai 2015
sa o luam in ordine:a)obligatia se impune Lg12/1990, nu preve vreo exceptie(?)
b)nu este vreo restrictie de suma, deci se poate factura.AE sau factura este procedura dvs. dar trebuie sa livrati cu un act de insotire.
c) legea caselor de marcat Lg28/1999;" [{*}] Art. 1. - (1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul,"

d)in fisa de post va puteti trece

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente fiscale necesare la targuri si expozitii Catalin_Ivan Catalin_Ivan Intentionez sa particip la un targ de mobila unde marea majoritate a clientilor sunt persoane fizice. Am nevoie de casa de marcat fiscala sau este ok cu ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal/factura/chitanta octam octam Buna ziua! 1)Pentru un SRL prestari servicii cod caen 7112 este necesara casa de marcat? 2)Pentru persoanele fizice se poate emite factura si chitanta cu ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat ILENIA ILENIA Buna ziua! Domeniul nostru de activitate este constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale (CAEN 4120). Vreau sa stiu daca suntem si noi obligati sa ... (vezi toată discuția)