avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare salariat

Se poate angaja cineva cu Pasaportul? Adica poate fi considerat Pasaportul act de identitate - de ce? Am un salariat care pana acum ceva vreme lucra la negru insa doresc sa-i inchei CIM (acesta este cetatean Roman dar cu domiciliu in strainatate - Republica Moldova ) BI nu i s-a eliberat dar urmeaza, pana atunci.....nu doresc sa raman descoperit .
Cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 29 Iunie 2009
In cat timp se elibereaza CI?Puteti sa-i incheiati CIM si sa-l inregistrati la ITM cel tarziu pana la 20 de zile de la data semnarii lui , moment in care se elibereaza si CI.
va multumesc
Eu am avut un astfel de caz si i-am facut contractul de munca pe baza datelor din pasaport pentru ca persoana nu avea buletin si dura destul pana intra in posesia lui, iar angajatorul a inteles ca mai bine sa se faca contractele de munca din prima clipa decat sa ia vreo amenda sanatoasa.
Daca va uitati pe modelul de CIM din CCMUNN (Anexa 3) la actul de identitate sunt specificate: buletinul de identitate, cartea de identitate, pasaportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean roman fara buletin ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am o situatie mai speciala: o persoana, cetatean de origine moldoveneasca (din Chisinau), a obtinut cetatenie romana si are certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc si contractul de munca dorin_0123 dorin_0123 Buna ziua. Am si eu o intrebare, spuneti-mi va rog daca este posibil de efectuat contract de munca in Italia doar cu cartea de identitate, neavind pasaport! ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractului de munca ga-ga ga-ga Buna! Se accepta de catre cei de la ITM inregistrarea unui contract de munca pe baza pasaportului? salariatul este roman. (vezi toată discuția)