avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire coloana apa verticala intr-un bloc- Plata in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire coloana apa verticala intr-un bloc- Plata in rate obligatoriu ,corect ori fals ?

De curand ,luna aprilie ac. am aflat cum Comitetul Executiv a luat decizia de a schimba Coloanele verticale de apa in intreg blocul ( 1 sacra, parter+8 eatje ) 36 ap. Costul lucrarii 35000 ron ( 350.000.000 lei vechi ) Pentru un apartament de 3 camere care consta in 3 coloane a cate 2 tevi . -6 tevi pana la apometre costa 1150 ron. Nimic deosebit. Numai ca sa afisat si modul de plata : In sase ( 6 )rate. Ce nu se cunoaste este ca nu stim daca in acest pret este inclusa si dobanda ? Am intrebat administratorul si mi-a raspuns ca nu exista dobanda ! Am intrebat administratorul , daca platesc din mana toata suma se scade ceva ? Raspunsul a fost: Indiferent daca platesti in rate ori platesti toata suma odata este acelasi pret de 1150 ron. Intreb si eu ? oare se poate ca o firma sa accepte plata in rate - 6 luni , fara a percepe dobanda.... Ori in aceasta suma de:35000 ron ( 350.000.000 lei vechi ) este ascunsa si dobanda ? Cert este ca in momentul in care faceam aceste intrebari administratorului a aparut si reprezentantul firmei ,vare a fost intampinat de presedintele de bloc acesta din urma presedintele ,ia facut semn reprezentantului de firma sa taca ! Cert este ca m-au pus pe ganduri. De ce acel semn ??? Totusi am intrebat reprezentantul firmei care imediat mi-a comunicat ca nu este nici o dobanda..... Refuzand alte explicatii.
Multumesc si intreb pareri opinii vis a vis de corectitudine.... pentru ca sau mai intamplat la montarea de repartitoarelor de caldura..
Habar am avut de aceasta decizie Nu a fost afisata. Acum au afisat firma si costul de 35000 ron - Impartita pe rate in decursul a 6 luni. Pe mine ma deranjat faptul ca am incercat sa platesc toti banii odata. Si am cerut relatii , daca beneficiez de ceva reducere !!! Raspunsul a fost ca nu ! Stau si ma intreb eu cat si alti vecini...
Chiar se poate fara dobanda la aceasta suma de 35000 ron ?
Cu si de unde pot afla adevarul ? de la cine ??? Nu imi miroase a bine !
Eu cat si alti proprietari suntem haotariti sa facem denunt la Serviciul investigare fraude al politiei din zona . La primarie cat si la Anaf


[Regulamentul forumului, 2.12. : Nu ne plac remarcile paternale, adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în conducatori, prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii.]
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
Admin, administrator
Am facut multe reparatii in asociatie.
Cautand firme care saexecute lucrarile, acestea vin la asociatie, se informeaza... si prezinta oferta. De regula oferta are doua parti: materiale si manopera.
Avand 2-3-4 oferte, putem constata mici diferente la pretul materialelor si la manopera.
Alegem in comitet firma ce va executa lucrrarea tinad cont atat de oferta dar si de portofoliul firmei.
Anuntam firma selectata si negociem. Orice firma mai poate scade un pic pretul iar unele firme pot accepta plata in cateva transe.
Am realizat mai multe lucrari in rate dar iata un exemplu.
Am realizat, de exemplu o reparatie de 27000 lei la un lift, pornind de la pretul din oferta de 27400 lei si am negociat ca aceasta suma sa o achitam 40% in avans pentru procurare din import a materialelor si 60% in 6 luni, adica lunar, dupa terminarea lucrarilor, cate 2700 lei/luna.
Nu s-a pus niciodata problema de dobanda ci doar de penalizari in cazul neachitarii transelor la datele stabilite.
Pe listele de plata am repartizat fiecarui proprietar intreaga suma aferenta cotei indivize dar cu o nota ca suma poate fi platita exact asa cum am incheiat contractul cu executantul: adica 40% in prima luna si cate 10% in urmatoarele 6 luni.
Cei ce conduc asociatia pot fi invinuiti oare pentru un asemenea mod de a gestiona reparatiile costisitoare!?
Pai noi am muncit, am negociat, am convin chiar "fabricand" o oferta cu 10 rate ca si cum ar fi fost prezentata de o alta firma, numai ca sa obtinem cele 6 rate. Iar dupa asemenea mod de a gestiona, avand grija de fondurile proprietarilor mai ceva decat de banii din buzunarul personal, nu vad ce dovada de bun gospodar sa mai aduci cuiva care se intreaba de dobanzi ascunse, de intelegeri obscure sau avantaje personale.
@telecomanda

Sustin in intregime ce a spus @adriantot pentru ca asa se procedeaza intr-o asociatie in care conducerea are grija de infrastructura blocului, se preocupa sa va faca inlesniri la plata.
Ar fi putut sa va puna toata suma deodata pe liste, iar cine nu platea sa suporte penalizari.
Ar fi fost mai bine? Poate dv. va permiteti sa platiti acesti bani intr-o singura transa, dar marea majoritate nu-si permite.

Pe de alta parte, la lucrari atat de costisitoare si care "se prind" greu in piata, orice firma este foarte multumita sa-si asigure un venit sigur cateva luni de zile ca sa-si plateasca oamenii. Nicio firma nu se incapataneaza sa ceara suma toata o data deoarece se stie ca marea majoritate lucreaza cu plata manoperei in rate, asa ca nimeni nu-si permite sa piarda o lucrare mare in favoarea concurentei.

Si inca pe de alta parte, chiar daca ar pretinde toata suma o data, presupunand ca asociatia ar avea acesti bani si i-ar plati, acestia sunt bani cu care firma isi asigura salariile in principal, astfel incat ar putea sa-si puna banii la banca. Dar acum bancile nu numai ca nu ofera dobanzi multumitoare, dar au scazut atat de mult procentul dobanzilor, incat daca tii banii la banca mai si pierzi din cauza comisioanelor care au ramas neschimbate.
Asa ca pe patronii respectivi nu-i intereseaza sa fie platiti deodata, prefera sa stie, asa cum am zis, sa aiba de luat bani de la beneficiari pe mai multe luni.
Nu mai vorbesc de faptul ca se pot trezi cu fel si fel de surprize din partea ANAF care sa le blocheze conturile si activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative pentru contractare lucrari asociatie de proprietari courvoisier courvoisier Care sunt documentele obligatorii care se intocmesc pentru efectuarea unor lucrari de reparatii? Este nevoie de aprobarea adunarii generale pentru a efectua ... (vezi toată discuția)
Plata unei lucrari se face in 3 ani. contravaloarea unei lucrari ... georgeiuly georgeiuly Plata unei lucrari se face in 3 ani. Contravaloarea unei lucrari se va plati in rate 3 ani. La valoarea reala a lucrari de cca 50.000 lei in contract s-a ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam corect? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze comitetul executiv ,pentru a nu avea probleme cu recuperarea banilor ,daca va fi vorba sa se ... (vezi toată discuția)