avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal radar

Buna ziua,
Va expun urmatoarea situatie:
-sunt oprit de politie si amendat ptr depasire viteza (72km/h)-07.05.2015
-la obectiuni este trecut:NU are verificare metrologica aparatul de radar(scris de politist)
-in masina de politie erau 2 politisti;cel care mi-a scris mie procesul verbal si celalat care statea la volan si nota intr-un caiet ,format A3.
-masina condusa este imatriculata pe persoana juridica
-amenda e 390 lei (195 lei-24/h) + 3 puncte penalizare

Ce sanse am in formularea unei contestatii la Judecatoria Buftea (fapta s-a petrecut in loc.Afumati) in anularea Procesului Verbal?

Argumente:
-cele trecute la obiectiuni (lipsa verificare metrolocica aparat radar)
-datele referitoare la pesoana juridica necompletate
-politistul care a copletat PV sa nu fie el agentul constatator
-eventuale sugesti din partea dvs.

Daca fac contestatia risc sa pierd si sa platesc 390 lei ?

Multumesc.

Nimeni nu va poate garanta ca aveti castig de cauza,daca vreti o garantie platiti jumatate din amenda si gata.Astfel exista posibilitatea ca in urma respingerii plangerii sa platiti suma intreaga.Daca considerati ca este un abuz faceti demersurile necesare si nu va intereseaza aspectul material.Din punctul meu de vedere nici unul din motivele invocate nu duc la anularea pv.Daca punctele de penalizare se adaugau si era carnetul suspendat atunci interesul dvs era sa contestati amenda,depinde ce urmariti.Exista si sansa sa aveti castig de cauza dar stiti proverbul cine nu joaca nu castiga.
Obligatia de a se mentiona toate datele referitoare la omologarea si verificarea aparatelor radar este data de art. 109 din OUG nr. 195/2002 republicata, insa in practica, de cele multe ori, agentul constatator nu face mentiunea completa, ci doar: „a fost inregistrat de aparatul radar omologat si verificat metrologic”, ceea ce constituie o grava omisiune, intrucat atat timp cat nu se mentioneaza marca, tipul, seria si numarul aparatului radar, acesta poate fi contestat in instanta. Ca urmare a acestor omisiuni ori abateri, contravenientul poate solicita administrarea probei cu buletinele de omologare si verificare metrologica pentru inexistenta ori necompletarea tituror mentiunilor cu privire la aparatul radar folosit, ceea ce conduce, evident, la nulitate absoluta.
eu.ro.lex a scris:

Obligatia de a se mentiona toate datele referitoare la omologarea si verificarea aparatelor radar este data de art. 109 din OUG nr. 195/2002 republicata, insa in practica, de cele multe ori, agentul constatator nu face mentiunea completa, ci doar: „a fost inregistrat de aparatul radar omologat si verificat metrologic”, ceea ce constituie o grava omisiune, intrucat atat timp cat nu se mentioneaza marca, tipul, seria si numarul aparatului radar, acesta poate fi contestat in instanta. Ca urmare a acestor omisiuni ori abateri, contravenientul poate solicita administrarea probei cu buletinele de omologare si verificare metrologica pentru inexistenta ori necompletarea tituror mentiunilor cu privire la aparatul radar folosit, ceea ce conduce, evident, la nulitate absoluta.

La observatii agentul a scris: nu are verificare metrologica aparatul radar

Eu unul inteleg ca NU are deloc verificarea facuta aparatul radar...din modul cum a scris agentul.Din ce am mai citi pe net multi spun ca exisista obligativitatea ca acel buletin metrologic sa fie in posesia politistuli in momentul cand constata incalcarea regimului de viteza.
Nu reiese ca buletinul ar exisista dar nu-l aveau in acel moment la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un proces aflat in faza de apel in care intimat este brigada ... cyan cyan Intr-un proces aflat in faza de apel in care intimat este Brigada rutiera, speta fiind viteza de 81 km/h, respectiv, depasirea cu 31-40 km/h a vitezei admise ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal soringr soringr Buna ziua, Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator: In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti, \" A ... (vezi toată discuția)