avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate dinainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate dinainte de casatorie

Buna ziua,

Intrebarea mea are legatura cu noua lege "PRIMA CASA". Sotul meu detine un apartament mostenit inainte de casatorie, eu nu am avut niciodata vreo proprietate si suntem casatoriti de 10 ani. Cand mi-am schimbat buletinul, a trebuit sa vina sotul meu personal sa semneze un act prin care ma primeste in spatiu, pentru ca eu nu detin in comun apartamentul cu el. Am dreptul sa primesc credit conform legii "PRIMA CASA"?
Va multumesc.
Buna ziua,
Este foarte interesant subiectul dar din pacate este foarte complicat sa obtii o locuinta in acest caz!
Si eu am o locuinta, sa nu radeti, pe care am obtinut-o inaintea casatorie prin vanzare-cumparare cu drept de uzufruct al vechilor propietari. Cand mi-am schimbat buletinul pe noua adresa, a trebuit sa vina bunicul de 85 de ani si cu mama (ei fiind trecuti la uzufruct) sa-si dea acordul in scris. Sigur eu stau in alta parte , pt. ca nu am casa mea de fapt, va fi a mea candva, peste 20-30 ani poate? Dar in acte apar ca propietara...Iar sotul iarasi nu are nici o propietate. Dar prima casa nu o putem achizitiona pt. ca detin eu o locuinta, pe care nu o detin de fapt, fizic vreau sa zic!
Si iarasi nu mi se pare normal, sa renunt la dreptul de propietate asupra unei noi locuinte cumparate, in cazul in care am dori sa zicem sa facem pasul acesta pentru a avea si noi casa noastra. Pt. ca este adevarat ca am plati impreuna, insa daca se intampla ceva in viitor eu n-am nici un drept asupra locuintei si vorba aia ma chinuiesc ani de zile s-o platesc. Eu sunt de felul meu prevazatoare...Credeti ca gresesc?
Mutumesc anticipat, Liliana J
P.S. Sa stiti ca unuii oameni s-au gandit si la alta solutie : ''divort'', obtin casa si se recasatoresc. Eu o numesc umor negru!X-(
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
lilky, utilizator
leonor a scris:
Exista posibilitatea ca sotul care detine deja o locuinta sa dea o declaratie prin care renunta la dreptul de proprietate asupra locuintei cumparate prin programul "prima casa"? Si in aceasta situatie locuinta sa fie exclusiv in proprietatea sotiei (care nu detine proprietati, deci ar fi eligibila)?

Nu, regimul bunurilor dobandite in timpul casatoriei este imperativ prevazut de lege, nu se poate conveni asupra acestui aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eligibilitate prima casa libelula222000 libelula222000 Buna ziua, As dori sa supun atentiei urmatoarea nelamurire a mea. Incepand cu luna Octobrie 2009 am inteles ca s-au adus modificari legii \" Prima Casa\" in ... (vezi toată discuția)
Prima casa adr123 adr123 Buna Seara Am in propietate o casa mai mare de 50 mp dobandita de la parinti mei printr-un Contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinerii ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)