avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie sau altceva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie sau altceva

Buna ziua,

O cuplu format din sot si sotie (amandoi in varsta) au nepoti cata frunza si iarba. Vreo 27, din partea amandurora. Din acesti 27, au ales o nepoata care este foarte apropiata de ei, i-au donat casa cu clauza viagera si tot ce mai trebuie pe timpul vietii celor doi. Nepoata ii ajuta cu bani, alimente, servicii medicale - a suportat operatii oftalmologice pentru amandoi.
Intrebare:
Avand in vedere ca este act de donatie (nu au existat banii necesari unui act de vanzare - cumparare pentru a fi prezentati notarului), nepoata poate avea surprize neplacute din partea celorlalti veri, adica sa fie contestat actul de donatie ? Daca da, ce se poate face cat mai sunt in viata donatorii ?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:43, 8 Mai 2015
buna seara.
da, actul de donatie poate fi atacat . daca s-ar fi incheiat un contract de v-c , acest act era mai sigur pentru mai tarziu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate- ce act putem incheia? andreiiri andreiiri am bunici care sunt anca amandoi anca in viata si vor sa imi treaca casa pe numele meu ce acte ami trebuie si cam cat ma costa (vezi toată discuția)
Abitatie viagera și nud proprietar flori2009 flori2009 Bună ziua! Am incheiat act notarial de abitatie viagera pentru doua persoane, într-un imobil în care nu locuiesc. Ce alt act notarial as putea încheia ... (vezi toată discuția)
Renuntare la donatie stefanlaurentiu001 stefanlaurentiu001 este legal sa renunt la o donatie in schimbul unei sume de bani? (vezi toată discuția)