Un batran mi-a facut mie donatie cu uzul fruct viager iar acum dupa 20 de ani de slugareala vrea sa dea casa nepotului eu i-am cerut o suma de bani in schimbul renuntarii la donatie
"Slugăreala" despre care vorbiti este vreo obligaţie/sarcină contractuală sau aşa aţi vrut?
(o fi donaţie cu sarcini? o fi alt contract!?)
Nepotul din poveste este nepot de fiu/fiică, nepot de frate/soră sau "nepot" de ... cuscru de cumătru vitreg si altele asemenea? Contează!
Orice amanunt contează. (şi-n frunzele mele de ceai nu ghicesc niciunul)
Nici nu mă gândesc să vă răspund la întrebare, fiindcă există riscul să vă ..."ajut" să aruncaţi pe Apa Sâmbetei vreo 20 de ani "slugăreală" numai pentru ca aşa i s-a năzărit te miri cui. Şi de-ar fi doar atât... (vedeţi să nu daţi casa şi vă rămână slugăreala)
Asemenea speţe ar trebui să le discutaţi într-un birou cu hartiile pe masă şi cu ... spovedania vieţii (că din 20 de ani ar cam fi ceva de spus pe situaţia de fapt cât să nu încapă în două fraze pe forum).
Dvs. sunteţi proprietar. Iar lepădarea de donaţia aceea (mai ales dacă o fi una cu sarcini) nu-i aşa de simplă. Nu-i ca şi cum aş da eu un creion: ia-l nepoate dacă-ţi trebuie.
Daca s-a facut donatie cu clauza de intretinere trebuie facut proces prin care respectivul sa dovedesca ca nu v-ati facut datoria si nu l-ati ajutat cum trebuie. Dumneavoastra puteti inregistra daca refuza ajutorul si prezenta la proces dovezile ca v-ati achitat. Casa e pe numele dumneavoastra deja si nu o mai poate da altuia pana nu e pe numele lui.
DONATIA este fara obligatie,iar nepotul este fiul surori dumnealui donatia nu o poate revoca,dar eu ma intreb daca este ok sa-i dau nepotului casa contra unei sume de bani si sa o ingrijeasca el in continuare
Donatie
lucian1956
Buna seara,
Va prezint urmatoarea situatie:
O cuplu in varsta, casatoriti, fara copii dar cu foarte multi nepoti (de ambele parti).
Cei doi soti aleg una ... (vezi toată discuția)