Buna ziua.
Am o mica problema cu un "prieten". Prin noiembriei-am vanduc acestui "prieten" un laptop pe care a spus ca imi da 1200 de lei. Din motive financiare mi-a spus ca nu poate sa-mi dea decat 500 de lei si urmatoarea rata mi-i va da inainte de Craciun. Binenteles ca nu i-a avut nici atunci si m-a amanat pana in primavara cand ar fi trebuit sa castige un proces pentru vatamare corporala dar nu l-a castigat. Am ajuns la aproape 6 luni de cand ar fi trebuit sa am banii integral dar inca astept. In urma ultimei convorbiri prin mesaje m-am decis sa aplic alte metode de a-mi recupera banii. ?Mentionez ca eu inca am actele laptopului si "prietenul" a amanetat laptopul la o firma de acest gen, deci exista un contract pe numele lui. As dori sa stiu daca il pot actiona in instanta pentru recuperarea datoriei pe baza textelor de pe telefonul mobil si mesajelor de pe internet unde recunoaste ca are sa-mi dea bani. Va multumesc.
Daca detineti probe care sa dovedeasca tranzactia bunului,din care sa rezulte obligatia prietenului de a va achita c/v acestuia puteti formula plangere la politie /parchet
Incercati initial sa apelati la mediator pentru a obtine o recunoastere a conventiei intre dvs si "prieten"
nu mai vreau sa recuperez laptopul, ma intereseaza sa imi recuperez cei 700 de lei care are mi-i datoreaza.laptopul a fost dat de respectivul la amanet. am doar mesajele dintre mine si el in care recunoaste clar ca i-am dat laptopul si ca imi va da banii.
Furt
georgianagyo
Buna ziua
Sunt si eu interesata de ce se poate face in urmatoarea situatie:
-acum 2 ani i-am lasat unei prietene imprumut niste bijuterii (ii placeau foarte ... (vezi toată discuția)