Am inaintat catre ICCJ o actiune impotriva rezolutiilor procurorilor din structura Parchetului de pe linga Curtea de Apel C. ICCJ a retinut cauza pentru fond (art.278 alin 1).
Stiam ca in principiu eu trebuia sa ma adresez cu actiune catre CA C, dar acolo nu am nici o sansa sa se faca dreptate. De altfel din continutul celor 2 rezolutii rezulta clar ca procurorii nu dau 2 bani (vechi) pe dreptate, si stiu ca (asa cum procurorul de caz a fost acoperit de proc gen) Curtea de Apel ii va acoperi pe ambii procurori.
ICCJ a dat solutia (din nefericire legala) de trimitere a dosarului la CA C (inca ne-comunicata mie). Cu recurs.
Pot/merita sa fac recurs si sa cer judecarea pe fond a acestei cauze la ICCJ si ce motive trebuie sa arat in recurs ??
Din ambele rezoluti rezulta clar ca procurorii ori nu au citit materialul organului de cercetare penala, ori nu au inteles cauza, si din cite pot eu sa inteleg din ambele rezolutii, procurorii parchetului de pe linga CA C nu au initiat nici un fel de cercetare proprie (cu toate ca doar ei aveau competenta materiala dupa calitatea si domiciliul persoanei).
Nu a fost audiat unul dintre invinutii, cel care nu a fost audiat fiind din strainatate, nu au adresat in nci un fel 2 din invinuirile mele, ambele rezolutii sint pline de afirmatii false si neadevarate, pline de erori materiale si de erori de fond, pline de confuzii intre persoane fizice si persoane juridice, procurorii nu au inteles si nici nu au adresat componenta economica si nici componentaa trans-frontaliera a acestui caz, si au negat atit documentele existente in dosar cit si concluziile puse de organul de cercetare penala.
Ambele rezolutii sint atit de comice, ca nu am cuvinte sa le descriu...dar rezultatul este tragic. Nu numai pentru mine, pentru justitia din Romania.
Ce motive pot eu sa folosesc sa conving ICCJ-ul sa retina cauza spre judecare pe fond ??
Exista un recurs in interesul (decizia 48/2006) potrivit caruia instantele nu mai sunt abilitate sa retina cauza spre judecare, judecatorii fiind obligati la una din cele doua solutii de mai jos:
a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;
b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă
Oricum, in situatia descrisa de dvs competenta de solutionare a plangerii revenea Curtii de Apel C si nu ICCJ
Din nefericire la CA C se va da prima solutie. In ciuda tuturor evidentelor.
Asta stiu inca de pe acum. Ca ei se acopera unii pe altii precum pisica.... Si chiar daca (prin minune) se da materialul inapoi (cu inbstrctiuni detaliate ce si cum procurorii trebuie sa faca, ei se vor face ca cauta, se vor face ca cauta, vor gasi ceva care va putea fi intors in prima sedinta fara nici un fel de efort.
In fapt sint intr fata unui calambur foarte interesant :
Organul de cercetare si-a facut datoria si a produs un material fain, pe care l-a inaintat catre Parchet. Si de aici incepe calamburul :
Noi Procurorii (ambii amindoi) nu am citit materialul organului de cercetare premergator si nici concluziile referatului, si chiar daca l-am citit (pe diagonala si doar in partile care ne-a convenit noua) ori nu ne-a pasat ori nu l-am inteles, nu am inteles cauza, nu am cercetat nimic care tot era doar de competenta noastra si nimeni nu-si poate baga nasul in ceea ce facem noi, si daca nu am cercetat inseamna ca nu am gasit, si daca nu am gasit inseamna ca nu exista, atunci pe cale de consecinta dam cu Art10 lit b din C.p.p.
Si cum eu Proc gen mi-am acoperit puiutul, asa si CA ne va acoperi pe noi ca doar noi sintem puitii lor...
Ambele rezolutii sint niste comedii, emise fara nici o rusine, fara nici cea mai mica decenta sau bun simt. Au trebuit sa dea NUP, au dat NUP. Profesionalism, deontologie profesionala, aflarea adevarului, aplicarea legii, niste mofturi pentru plebe, ca sa para ca de cel putin aparent petentul (care de altfel ne plateste salariul ala minunat de mare si pe care gasim noi solutii sa-l facem si mai mare) este aparat de noi procurorii. Mofturi...
#-o
Intrebarea mea era ce si cum pot sa fac sa ma agat de recursul din solutia data de ICCJ si sa incerc sa o conving sa retina cauza spre judecare pe fond. Ce argumente pot sa folosesc
Daca ajung la CA C, stiu solutia ince de pe acum....nici macar nu merita sa ma strofoc sa produc un material pe fond...
X-(
Din nefericire nedreptatea care mi s-a facut este strigatoare la cer, dar asta este alceva si oricum asta spun mai toti care sint in situatia mea. Fiind de profesie economist si avind o oarecare experienta de 38 de ani in meserie (din care 15 in Anglia) pot sa spun ca stiu cum sa citesc un document legal. Acest caz are componente foarte importante pe linie economica si pe linie trans-frontaliera. Nici macar nu le-a facut click...Legea 64/95, 656/2002 n-am auzit de ele... Cum ??? Romania a intrat EC ?? si noi procurorii avem de treaba cu cooperarea judiciara iinternationala in materie penala...noi nu am auzit de asa ceva...drepturi si obligatii pe aceasta linie...competenta materiala...Legea 302/2004 nu am auzit...structura perchetelor din Romania...nu stim ca ar exista asa ceva...noi sintem regi si noi facem legea cum vrem noi. Ce daca prostul se duce la CA si ne reclama...nu sintem noi cei mai buni prieteni...ii dau aia peste nas lu' prosul asta de contribuabil de nu se vede...
Oricum mii de multumiri si poate (vad ca ai mai mult sau mai putin specialitate in penal) ma ajuti cu niste idei.
Multa sanatate si multe multumiri anticipate pentru ajutor
Si cu ce m-ar ajutra sa mut cauza in acest stadiu in al judet ?? Si care e diferenta intre o CA din alt judet si CA C???Macar ICCJ e ICCJ !!!
Chiar daca obtin o desfiintare a rezolutiilor in alt judet, dosarul se va duce inapoi la cei 2 proc care au dat NUP-urile si care vor face acelasi simulacru de cercetare, si fie vor da tot NUP sau in cel mai bun caz, daca vor incadra, vor incadra in asa fel incit la prima sedinta de penal inpotriva invinuitilor, acestia scapa fara nici cea ma mica problema.
Nu cred ca este o solutie ce ai spus tu. Nu ajuta cu nimic in acest stadiu. CA dintr-un alt judet nu ajuta. Poate daca ICCJ le da sarcina celor 2 proc sa se uite si unde si cum sa se uite la acest dosar, poate...poate o vor face cu ceva profesionalism...ca e ICCJ...dar daca alt judet le da sarcina asta e ca si cum CA C le va da aceeasi sarcina...nici o diferenta...
Mai bine sa-i las sa mearga pina la fund, si cu un dosar beton sa ma duc la ICCJ la recurs.
Stii bancul cu pisica, soricelul si vaca ??
Mii de multumiri pentru idee dar nu cred ca ar ajuta
mpetrus