Am inaintat catre ICCJ o actiune impotriva rezolutiilor procurorilor din structura Parchetului de pe linga Curtea de Apel C. ICCJ a retinut cauza pentru fond (art.278 alin 1).
Stiam ca in principiu eu trebuia sa ma adresez cu actiune catre CA C, dar acolo nu am nici o sansa sa se faca dreptate. De altfel din continutul celor 2 rezolutii rezulta clar ca procurorii nu dau 2 bani (vechi) pe dreptate, si stiu ca (asa cum procurorul de caz a fost acoperit de proc gen) Curtea de Apel ii va acoperi pe ambii procurori.
ICCJ a dat solutia (din nefericire legala) de trimitere a dosarului la CA C (inca ne-comunicata mie). Cu recurs.
Pot/merita sa fac recurs si sa cer judecarea pe fond a acestei cauze la ICCJ si ce motive trebuie sa arat in recurs ??
Din ambele rezoluti rezulta clar ca procurorii ori nu au citit materialul organului de cercetare penala, ori nu au inteles cauza, si din cite pot eu sa inteleg din ambele rezolutii, procurorii parchetului de pe linga CA C nu au initiat nici un fel de cercetare proprie (cu toate ca doar ei aveau competenta materiala dupa calitatea si domiciliul persoanei).
Nu a fost audiat unul dintre invinutii, cel care nu a fost audiat fiind din strainatate, nu au adresat in nci un fel 2 din invinuirile mele, ambele rezolutii sint pline de afirmatii false si neadevarate, pline de erori materiale si de erori de fond, pline de confuzii intre persoane fizice si persoane juridice, procurorii nu au inteles si nici nu au adresat componenta economica si nici componentaa trans-frontaliera a acestui caz, si au negat atit documentele existente in dosar cit si concluziile puse de organul de cercetare penala.
Ambele rezolutii sint atit de comice, ca nu am cuvinte sa le descriu...dar rezultatul este tragic. Nu numai pentru mine, pentru justitia din Romania.
Ce motive pot eu sa folosesc sa conving ICCJ-ul sa retina cauza spre judecare pe fond ??
pai daca se admite plangerea oricum instanta e obligata sa le indice procurorilor ce sa faca.Nu stiu care sunt implicatiile din dosar asa ca....vorbesc cam pe langa subiect.
PS e o diferenta intre CA-urile din diferite zone si nu numai. In majoritatea zonelor universitare sunt judecatori care au absolvit o facultate in zona si au invatat dupa profi` din zone. Este de notorietate ca (spre exemplu) Bucurestiu, Clujul, Iasul etc nu o sa ajunga in curand la un numitor comun in ceea ce priveste anumite aspecte de drept sau solutionarea acestora. Parerea mea...
Daca ar fi sa interpretez ce scrii tu la P.S. inseamna ca legea se aplica nu in functie de lege, nu in functie de specificul fiecarui caz in parte, ci in functiei de ce au zis profesorii din fiecare zona a tarii despre lege, si ar exista diferente in aplicarea aceleiasi legi intre Bucuresti, Iasi, Cluj...etc.
Asta ar fi de-a dreptul inedit...si probabil unic in lume...intr-o lume care incearca sa armonizeze si daca este posibil chiar sa unifice sistemul judiciar si legal...(mai putin englezii si americanii care au alta idee si alte idei).
Daca plecam de la acest principiu, un jude care a absolvit facultatea de la Iasi nu ar putea sa-si exercite meseria la Cluj sau la Timisoara ca ar fi considerat ca ne-profesionist sau "ciudat" de restul colegilor ?? si e condamnat sa fie jude la Iasi toata viata lui...iar la ICCJ cauzele de la Iasi se repartizeaza cui ? ca la ICCJ nu e nici un judecator de la Iasi care sa inteleaga cum judecatorii de la Iasi ginsesc si aplica legea dupa ce au invatat ei acolo la Iasi...ca toti absolventii de la Iasi sint toti si tot la Iasi... (poti inlocui Iasi cu Cluj, sau cu oricare alt centru universitar din tara dar sa pastrezi principiul). Usor la limita absurdului...
Nu unde a absolvit facultatea e ce conteaza. Poate in primii ani de la absolvire, dar dupa aia nu mai conteaza.
Constiinta, cunostiintele si interesele personale (care pot fi si oculte), cunostiintele profesionale si dorinta de a fi profesionist si de a se perfectiona sau nu, coloana vertebrala, probitatea si deontologia profesionala, dorinta de a se implica moral-volitiv in aplicarea legii si aflarii adevarului, astea sint elementele care conteaza. Unii le au si unii nu le au. Si fiindca cei care nu le au sint in absoluta majoritate, vin bilele negre ca o avalansa...
Parerea mea...
Am vazut ca am primit nota 3 la gradul de interes al problemei ridicate. Multumesc pentru apreciere.
Dar problema mea este o problema reala (care ridica foarte multe puncte teoretice legate de practica judiciara) si am
mare nevoie de un ajutor concret.
Este cineva (cu o solida practica in materie penala) dispus sa ma ajute cu niste sfaturi reale si competente ??
Nu stiu despre problema dvs insa parerea mea este urmatoarea
1. exercitati caile de atat legale. Toate. Degeaba incercati sa "sariti" peste Curte (sau orice alta etapa) pentru ca nu va merge.
2. Sunteti convins ca aveti dreptate si v-au fost incalcate drepturile? CEDO
Problema mea e relativ complicata si pina la CEDO mai e drum lung.
Ce am eu nevoie ACUM e un ajutor real din partea cuiva din acest forum cu o mare exeprienta in penal.
Mii de multumiri anticipate in caz ca cineva isi va pierde niste timp cu mine