avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Marire punctaj GR I + GR II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Marire punctaj GR I + GR II

Buna ziua
Va rog sa-mi raspunda si mie cineva daca, conform OUG 100/2008, OUG 209/2008, Legea 19/2000, Legea 226 si ce legi or mai fi, marirea punctajului pentru anii lucrati in GR I si GR II de munca se va face prin cumul(daca am lucrat x ani in GR I si x ani in GR II se vor aduna ?)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:13, 29 Iunie 2009
Anii lucratii in grupa I de munca nu se aduna cu cei lucrati in grupa II de munca.

Anul acesta se acorda punctaj suplimentar pentru sporul de grupa iar la anul se calculeaza si se platesc diferentele.

Dar nu ati scris, in cadrul altui topic, ca ati lucrat in grupa I de munca si in conditii speciale?

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns d-na Gabriela !
Spuneti ca anii lucrati in grupa I nu se aduna cu cei lucrati in grupa II.Acest lucru este valabil numai pentru calculul varstei iesirii la pensie(lucru care deja nu ma mai intereseaza) sau se aplica si la calculul punctajului suplimentar care se va acorda ?
Spuneti ca anul acesta se acorda punctaj suplimentar pentru sporul de grupa(care grupa ?) iar la anul diferentele(care diferente,pentru cei care am lucrat in grupa I si speciala, ca mine ?).Am insistat la aceasta intrebare deoarece unele rude au lucrat in grupa I cat si II si intrebam daca se acorda punctaj suplimentar pentru anii lucrati in grupa I adunat cu punctajul suplimentar pentru anii lucrati in grupa II.
Aveti dreptate,am scris alt topic,pentru mine.Apoi pentru niste rude.
Va rog sa ma scuzati pentru insistenta !
Cu multumiri
Abia acum am vazut ca a-ti completat raspunsul la topicul anterior si acum sunt lamurit.Scuze si inca odata
Va multumesc pentru timpul pierdut cu mine !
Daca as considera ca pierd timpul, nu as mai scrie in forum. Eu sunt cea care va multumeste, nu numai dvs., tuturor!

Nu va spun de ce, nu m-ati crede! :)

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 100/2008 sau oug 209/2008 aecobob aecobob Buna ziua Am lucrat 25 de ani in GR. I pana la 01.04.2001 si in continuare in GR. Speciala pana la 01.03.2008 cand am iesit la pensie la 51 de ani. 1-Conform ... (vezi toată discuția)
Pensie grupa 1 Maria45 Maria45 am depus dosarul de pensie pentru limita de varsta mi s-a aprobat incepand cu 01..12/ 2009 am lurat din totalul anilor 20 grupa1 .in decizie mi se da;-stagiul ... (vezi toată discuția)
Recalculare punctaj pensie Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Bunicul meu s-a pensionat in 01.08.1988(sub incidenta legii 3 din \'77). A lucrat in grupa 1 de munca 20 de ani si 3 luni. Actuala decizie de pensionare ii ... (vezi toată discuția)