Vă rog mult sa ma ajutati cu un sfat la următoarea problemă intâmpinată la notar în momentul dezbaterii mostenirii după tatal meu decedat în anul 2013. singurii urmasi existenti sunt eu (fiul său natural) si mama mea, sotia defunctului. Problema aparută este că pe certificatul meu de nastere apare numele meu (preluat de la tată, defunctul) iar la rubrica parinti: numele şi prenumele tatalui iar la mamă apare numele pe care îl purta ea la momentul respectiv, anul 1967, fiind căsătorită legal cu alt bărbat, de care a divortat ulterior si s-a casatorit legal cu tatal meu. Din casatoria anterioara nu au rezultat copii. Notarul a solicitat hotărârea de divorţ pronunţată undeva în anul 1967, după naşterea mea, pe care mama nu o mai deţine. Întrebarea este cu ce poate influenţa existenţa sau inexistenţa acestei hotărâri atâta timp cât masa succesorală dezbătută a fost obţinută de părinţii mei în timpul căsătoriei lor, iar tatăl meu nu a avut alţi urmaşi din alte căsătorii. Din punctul meu de vedere notarul pune la îndoială faptul că mama a divorţat legal şi s-ar fi căsătorit legal în timp ce era deja căsătorită (bigamie!). Are certificat de căsătorie cu tatăl meu eliberat în Bucureşti.
De unde ar putea obţine mama mea un duplicat după acea hotărâre judecătorească de divorţ şi cam cât ar dura?
Vă mulţumesc.
Notarul nu "pune la indoiala" ci probabil vrea sa intocmeasca un act legal, fara aspecte neclare si deci atacabile ulterior.
Duplicat dupa hotarare se poate obtine din arhiva instantei care a pronuntat hotararea de divort