avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce poate face Tribunalul Copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce poate face Tribunalul Copilului?

Buna ziua. In urma unui proces pentru un drept de o luna de vacanta (vara) cu fetita mea, am ajuns pana la Curtea de Apel si ... s-a terminat ca motivat tardiv.... Am drept de 2 weekend-uri pe luna, dar o mai vizitez si la gradinita 1 data pe saptamana cate 10 minute. E ingrozitor... Problema este ca de cate ori ma duc la gradinita, o gasesc plangand. Au trecut 2 ani de la divort cu probleme foarte mari, un an de zile abia mi-am vazut copilul de 4 ori (nevrand sa ma lase sa-l vad). Simt copilul foarte stresat si destabilizat. Cand o duc la mama ei, plange si stam cate 30 min sa o poata scoate din masina, spune ca vrea sa stea la mine....e ingrozitor de dureros. Nu spun ca nu o iubeste dar are un comportament coleric si fetita asista la toate certurile din familia ei si asta nu e bine. Sunt multe de spus, dar doresc sa ma sfatuiti ce pot face? Voi face sigur o alta actiune pentru copil, dar pana se termina....toate caile, dureaza si psihicul copilului?!..... Protectia copilului ma poate ajuta? Tribunalulul copilului? Poate ceva in tara asta sa tina cont de sufletul unui copil? de ceea ce ii readuce linistea? (Pentru cei ce se intreaba, fosta sotie a introdus divort si a plecat).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 19:22, 8 Iulie 2009
Ingradirea dreptului de vizita , si implicit , a dreptului dumneavoastra de a participa la crestera si educarea minorului , alaturi de vreo influenta negativa reprezinta motive convingatoare in vederea reincredintarii..

Oricum ,e savarsita infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti , iar daca aceasta conduita infractionala persista , ati putea sa-i invederati fostei sotii posibilitatea de a aduce acest raport juridic de conflict in fata Politiei , respectiv a Parchetului.

Simt copilul foarte stresat si destabilizat. Cand o duc la mama ei, plange si stam cate 30 min sa o poata scoate din masina, spune ca vrea sa stea la mine....e ingrozitor de dureros. Nu spun ca nu o iubeste dar are un comportament coleric si fetita asista la toate certurile din familia ei si asta nu e bine. Sunt multe de spus, dar doresc sa ma sfatuiti ce pot face? Voi face sigur o alta actiune pentru copil, dar pana se termina....toate caile, dureaza si psihicul copilului?!..... Protectia copilului ma poate ajuta



da , Protectia Copilului va poate ajuta , cu o consiliere psihologica adecvata, care sa identifice cauzele suferintei acestui copil.

Avand in vedere cele mentionate , v-ati putea adresa instantei de judecata in vederea reincredintarii.

Mult succes.

Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ar trebui sa discutati cu sotia Dmv si sa-i explicati ca psihicul copilului este mai important decat relatia care o aveti.Daca nu reusiti sa vorbiti personal cu dansa , ar trebui sa apelati la asistenta sociala . Daca se demonstreaza ca nu este in siguranta copilul unde este incredintat se poate cere reincredintarea lui.Asadar, actionati in consecinta.
Mult succes,
Incepand de anul acesta, a respectat dreptul de vizita, nu mai sunt probleme in acest sens, asta dupa plangere penala impotriva ei. Adevaratul motiv pentru care face asta ...sunt banii, iar fetita este folosita ca santaj. In privinta psihicului fetitei e problema. Asistenta sociala are angajati simpli functionari care l-a inceput cand au fost implicati, trebuia sa iau si sa aduc copilul de fata cu ei la politia comunitara si dezbracau copilul sa vada daca nu este batut!!!! Nu a tinut mult pentru ca am refuzat categoric dupa cateva astfel de "controale" care destabilizau fetita complet. In timpul acestor "controale" intrebau tot timpul: te-a batut tati? tati tipa la tine? tati te cearta? e normal sa pui astfel de intrebari, in felul acesta? Deci poate singura solutie este Protectia Copilului, cu toate ca imi e teama ca nu voi gasi oameni competenti care sa nu destabilizeze fetita mai rau. Nu mai stiu ce sa fac.
Multumesc
Stiu cum e sa planga copilul dupa tata, cand il duce inapoi la mama , si mai stiu cum e si sa nu poti sa faci ca tata ca sa opresti sufeinta. Poate doar sa dispari definitiv din viata copilului.
Dar noua romanilor ni se pare abosult normal sa se intample asa ceva cu un copil.

Nu mai cautati dreptatea in tara aceasta ca nu o veti gasi .
Nu exista tribunal al copilului , protectia copilului, autoritate tutelara, nu exista copil, nu exista tata. In asemenea situatii exista doar un singur aspect: sistemul a ales mama sa ii increidnteze copilul si punct.
Iar cine se opune sistemului va fi intampinat cu "glontele" nemiloase de care dispune sistemul, asa cum au fost intampinati si tinereii la revolutie.
Cand vad in ce "stat de drept" traim ma gandesc ca sacrificiul lor a fost inutil.

Poate ca , daca toti taticii care trecem prin asa ceva si ne vedem copilul suferind , daca am chema televiziunile sa filmeze momentele groaznice prin care trec copii nostri si imaginile ar aparea pe toate canalele internationale atunci s-ar mai putea schimba cate ceva in tara asta. Stiu ca noi ne-am compromite sansele de a mai avea o relatie normala cu copii nostri, dar alta variant nu exista.

Eu zic sa va mutumiti ca putei sa o vedeti si la gradinita. Eu nu pot sa imi vad copilul la cresa pentru ca , printr-un act oficial cresa mi-a interzis accesul si la copil si la informatii despre el . Iar din toamna urmeaza sa fie dus la gradinita si mama copilului refuza sa imi spuna daca si la ce gradinita l-a inscris.

Alte discuții în legătură

Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Stabilire in afara tarii cu minor - ajutor ! myangel myangel Buna ziua. Am o prietena divortata, careia i-a fost incredintata fetita definitiv si irevocabil. Divortul a fost in urma cu trei ani. Tatal nu a deschis ... (vezi toată discuția)