avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce poate face Tribunalul Copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce poate face Tribunalul Copilului?

Buna ziua. In urma unui proces pentru un drept de o luna de vacanta (vara) cu fetita mea, am ajuns pana la Curtea de Apel si ... s-a terminat ca motivat tardiv.... Am drept de 2 weekend-uri pe luna, dar o mai vizitez si la gradinita 1 data pe saptamana cate 10 minute. E ingrozitor... Problema este ca de cate ori ma duc la gradinita, o gasesc plangand. Au trecut 2 ani de la divort cu probleme foarte mari, un an de zile abia mi-am vazut copilul de 4 ori (nevrand sa ma lase sa-l vad). Simt copilul foarte stresat si destabilizat. Cand o duc la mama ei, plange si stam cate 30 min sa o poata scoate din masina, spune ca vrea sa stea la mine....e ingrozitor de dureros. Nu spun ca nu o iubeste dar are un comportament coleric si fetita asista la toate certurile din familia ei si asta nu e bine. Sunt multe de spus, dar doresc sa ma sfatuiti ce pot face? Voi face sigur o alta actiune pentru copil, dar pana se termina....toate caile, dureaza si psihicul copilului?!..... Protectia copilului ma poate ajuta? Tribunalulul copilului? Poate ceva in tara asta sa tina cont de sufletul unui copil? de ceea ce ii readuce linistea? (Pentru cei ce se intreaba, fosta sotie a introdus divort si a plecat).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 19:22, 8 Iulie 2009
Nu e mare diferenta intre un copil crescut de o mama capabila si unul crescut de un tata capabil (asa cum nu e diferenta intre cel crescut de doi parinti incapabili); in ambele cazuri copiilor le lipseste ceva – ceva important.
Sigur ca nu vorbesc din proprie experienta, dar am trait – indraznesc sa scriu – tragedia a trei veri (doua fete si un baiat), care au fost parasiti de mama si crescuti de un tata care a facut din ei niste rasfatati egoisti care acum se lupta intre ei pt avere. Un al patrulea copil din aceasta familie (o fetitza de numai 6 luni la momentul incredintarii) nu a fost incredintata tatalui, ci mamei (desi ceilalti 3 au fost incredintati tatalui, care dorea si fetitza cea mai mica). Aceasta fetita, la 16 ani, a dat un copil spre adoptie si acum are 3 copii cu 3 barbati... Deci stiu ca femeile pot da ”rateuri flagrante”!
E un caz de exceptie, as vrea sa cred... Asa cum dv invocati exceptia... Cunosc asa-zise exceptii, adica doua cazuri in care copilul a fost incredintat tatalui – dar mama era notorie in ceea ce priveste lipsa de moralitate (un caz l-am povestit, si, totusi, aceasta mama s-a ”ales” cu un copil pe care a vrut sa il creasca pt ca, de fapt, dorea bani). In al doilea caz mama era betiva si n-a avut vreo sansa desi – zicea ea – vroia sa isi creasca baiatul...
Si cunosc destule cazuri (copii incredintati mamei, desi au cerut si tatii sa creasca acesti copii) in care parintii (desi prefera sa nu se intalneasca sau sa discute unul cu celalalt o fac, pt copii) nu isi fac sicane unul celuilalt, incearca sa pastreze o aparenta... normalitate (daca poate defini cineva normalitatea).

Dreptate aveti si in acest sens, va citez: Diferenta majora insa, intre animale si om, este ca , intodeauna animalele isi protejeaza puii inspre interesul acestora, oamenii se protejeaza pe ei si interesele lor , invocand interesele puiilor... E valabil pt mama si e valabil pt tata (in cazul parintilor divortati care nu se inteleg cu privire la copii).
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
trope_doi, utilizator
Vorbim aici despre tribunalul COPILULUI , si nu de cel al parintilor, adica al ambitiilor prostesti ale parintelui "detinator " de copil ! Nu vorbim neaprat de obtinere custodie, ci macar egaliate in dreptul de a intretine relatii cu copilul. As fi curios cum sint tratate mamele care cer relatii ci copilul aflat in custodia tatalui! As fi curios cum dovedesti ca mama e o iresponsabila, ca sa nu zic cuvinte mai mari... Pe cind un tata e pe jumatate considerat iresponsabil doar pentru faptul ca a divortat... Deci... "la revedere" cu drepturile tatalui !
lbanias a scris:

Vorbim aici despre tribunalul COPILULUI , si nu de cel al parintilor, adica al ambitiilor prostesti ale parintelui "detinator " de copil ! Nu vorbim neaprat de obtinere custodie, ci macar egaliate in dreptul de a intretine relatii cu copilul. As fi curios cum sint tratate mamele care cer relatii ci copilul aflat in custodia tatalui! As fi curios cum dovedesti ca mama e o iresponsabila, ca sa nu zic cuvinte mai mari... Pe cind un tata e pe jumatate considerat iresponsabil doar pentru faptul ca a divortat... Deci... "la revedere" cu drepturile tatalui !

Pai cazul cu custodia la tata nu prea exista si aveti dreptate: nu se ia in calcul interesul copilului, ci numai interesul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Stabilire in afara tarii cu minor - ajutor ! myangel myangel Buna ziua. Am o prietena divortata, careia i-a fost incredintata fetita definitiv si irevocabil. Divortul a fost in urma cu trei ani. Tatal nu a deschis ... (vezi toată discuția)