avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas

Sunt pensionat pt. limita de varsta la 55 de ani. Sotia, inainte de deces, indeplinea conditiile de pensionare, insa timpul nu asteapta...
De la casa de pensii mi s-a spus sa solicit pensia de urmas la implinirea varstei de 65. E corect? Stie cineva sa ma indrume? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:08, 9 Mai 2015
1. Daca sunteti deja pensionar nu mai puteti beneficia si de pensie de urmas.

2. Aveti posibilitatea sa alegeti intre pensia dvs. si pensia de urmas, care va este mai convenabila.
Daca jumatate din pensia de urmas e mai mare decat pensia dvs. puteti opta pentru cea mai avantajoasa, asa cum v-a spus d-nul Tudor Valeriu, dar daca pensia de urmas e mai avantajoasa atunci puteti opta pt. aceasta abia la implinirea varstei de 65 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva pensie de urmas iulianalili iulianalili buna ziua am si io o intrebare referitor la pensionare , Sotul meu alucrat in administratia nationala a penitenciarelor,(ANMP)adica ma bine zis a fost gardean ... (vezi toată discuția)
Daca sotul supravietuitor are deja pensie de invaliditate beneficiaza si de pensia de urmas sau doar poate opta pentru cea mai avantajoasa? emil6702 emil6702 Potrivit L 263/2010, poate solicita pensie de urmas sotul supravietuitor, daca are o invaliditate de gr. I sau II pe toata durata invaliditatii, indiferent de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copoeru copoeru in urma decesului pensionarului sotia are dreptul la pensie de urmas? are vechime in munca 17ani ,varsta 56 si 6 copii.am vazut la tv ca se considera 2 ani pt ... (vezi toată discuția)