avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare privind mostenirea, dezmostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare privind mostenirea, dezmostenirea

Buna ziua,am o intrebare priviind mostenirea,dezmostenirea,in urma decesului tatalui meu,in urma cu 3 ani,eu sora mea,si mama,am facut succesiunea pe bunuri,apartament,masina,eu am primit 15% sora de asemeanea,mama 70% parca,doresc sa stiu daca in situatia de fata pot fi dat afara,sau dezmostenit de mama?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:51, 10 Mai 2015
De ce sa fiti "dezmostenit" ??? aveti de gand sa comiteti vreo... ilegalitate ???
Nu,este vorba de sotia mea care nu se intelege cu mama,si momentan stam in chirie,si doresc sa stiu in caz de ma intorc acasa,ce se poate intampla?,poate sa-mi ia acei 15%,camera,multumesc.
Ok,inteleg,multumesc.
mama dvs poate eventual sa solicite iesirea din indiviziune . avand in vedere ca detine cota cea mai mare din imobil are toate sansele sa-i fie atribuit apartamentul, cu obligatia binenteles a platii sultei catre dvs si sora dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil,poate sa vanda o persoana?ceilalti nu vor. criss_ty criss_ty Buna ziua. O sa prezint povestea mai in detaliu ca sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri. In urma decesului tatalui acum cativa ani, s-a facut succesiune pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune raluka raluka Mama mea si sora ei trebuie sa faca succesiunea unui apartament ramas din partea parintilor. Sora ei doreste vanzarea apartamentului sau o suma de bani. Mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)