avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza uzufruct viager URGENT !!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza uzufruct viager URGENT !!

Buna ziua,
In luna ianuarie 2015 a murit bunica mea, care m-a crescut de la 8 zile.
Inainte de asta , in luna decembrie am inceput actele de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager, care, in momentul de fata sunt finalizate 80% dupa spusele notarului.
Ea are 4 frati, care dupa cum simt eu, ar incerca cumva sa imi ia casa.
Tin sa mentionez ca actele au fost semnate dar nu finalizate. A semnat si a dat in scris bunica mea ca imi lasa casa cu clauza in cauza.
Intrebarea mea este, dupa spusele notarului, cand ma intorc in tara trebuie sa scot de la primarie anexa 24.
Ar fi vreo posibilitate sa imi ia casa, mai pot dezbate intre frati mostenirea?
Tin sa mentionez ca nu am fost trecut pe numele ei, purtand nume diferite. Am dreptul sa scot anexa de la primarie? Ma mai poate ataca cineva in privinta actelor?
Astept un raspuns cat de curand posibil
Multumesc anticipat
fiți mai explicit. c e înseamnă au fost semnate dar nu finalizate? ce anume exact s-a făcut?
a fost notarul la noi acasa, din cauza ca bunica avea cancer si nu se putea misca, a facut un act de vanzare cumparare unde a pus-o sa scrie ca imi vinde mie cu clauza uzufruct voiager, am semnat amandoi actele , actele au fost luate de notar, iar acum mai trebuie sa scot anexa 24 de la primarie.
Alt ceva nu mai stiu daca ar mai trebui ceva sau nu sa finalizeze actele

adica casa inca nu e pe numele meu, din cate am inteles, si astept la finalizarea dosarului. Atat stiu, si nimic mai mult
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere mostenire NyteX NyteX Problema este mai complexa si nu ma pricep mai deloc. Situatia sta in felul urmator: Bunicul meu este bolnav grav (posibil cancer) si vrea sa imi lase pe ... (vezi toată discuția)
Contract d evanzare cumparare CiuciudauMarinela CiuciudauMarinela Buna ziua, Ma interseaza urmatorul lucru: bunicii mei le-au dat casa parintilor mei cu act de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager.Acum , parintii ... (vezi toată discuția)
Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)