avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce conditii poate refuza un Utilizator un salariat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce conditii poate refuza un Utilizator un salariat temporar?

Am masura de la ITM sa adaug la contractul de punere la dispozitie conditiile in care poate fi refuzat un salariat temporar de catre Utilizator.Care sunt acestea?Ma puteti ajuta?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 19 Mai 2015
Buna ziua!
Iata cateva cazuri in care puteti renunta la un ST:
- incalcarea ROI
- incalcarea normelor de disciplina
- savarsirea de contraventii/infractiuni
- ca urmare a unei decizii de afaceri justificata, ce are ca efect modificarea caracteristicilor misiunii

Cu stima,
Multumesc frumos!
Intrebarea dvs se refera la inainte de a incepe munca la utilizatorul strain sau dupa ce a inceput munca ?
Multumesc frumos pentru observatie!
Da, poate fi vorba si de refuz inainte de inceperea misiunii: imi cer scuze pentru ca m-am "repezit" cu raspunsul
In cazul in care este vorba despre refuzarea dinfaza de selectie, recomand urmatoarea formulare: "Beneficiarul/utilizatorul poate refuza un salariat pus la dispozitie daca nu corespunde cerintelor stabilite prin Contractul de punere la dispozitie, respectiv, prin fisa de post, selectia personalului efectuandu-se pe criterii strict profesionale, ffind interzisa orice discriminare directa sau indirecta data de un candidat"

Cu stima,
Observatia mea se referea si la cel care a initiat acest topic.

Am intalnit situatii in care utilizator a refuzat un salariat pe motiv de domiciliu - distanta prea mare intre salariat si agentul de munca temporara !!!

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca RuxandraLarisa RuxandraLarisa Lucrez la o firma la care \"detasam\" soferi la diverse firme ( contract de munca temporara). De multe ori, se intampla ca angajatii sa plece in concediu si ... (vezi toată discuția)
Plasare personal Greenyvy Greenyvy Am intalnit recent un caz care m-a bulversat si as dori sa ma ajutati sa inteleg situatia mai bine, eventual sa vad aspectul juridic din spatele ... (vezi toată discuția)
Ce caen sa aleg pentru firma si ce contract trebuie sa inchei cu angajatul ftagirta ftagirta Buna ziua, 1. De ce CAEN am nevoie pentru a infiinta o firma care va plasa personal in diverse institutii pentru a inlocui persoane angajate permanent, ... (vezi toată discuția)