avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urgent: accident cu victima trecere pietoni - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urgent: accident cu victima trecere pietoni - contestatie culpa comuna

Am fost victima unui accident pe trecerea de pietoni in februarie a.c. Certificatul medico -legal precizeaza 23-25 zile de ingrijiri medicale dar in momentul de fata ca urmare a loviturilor suferite in accident am facut apa la genunchi, urmez tratamente si urmeaza probabil o inteventie.. Autorul accidentului mai facuse o victima in accident de masina, cu 4 luni inainte de a ma lovi pe mine, si a scapat se pare fara nici o sanctiune – a spus ca era un homless si ca astea sunt „riscurile meseriei”. La declaratia data la locul accidentului a mintit ca nu as fi fost pe trecere. Am doar Anexa 1.Cei de la politie nu au vrut sa-mi dea procesul verbal de constare in care apar si 3 martori care nu au fost contactati- au spus ca n-au raspuns la telefon si ca sa vin cu un avocat. Mi-au dat doar Anexa 1 in care apar si autorul si eu vinovati.Ce sanse am daca introduc plangerea penala impotriva autorului care nu a dorit sa ne intelegem pe cale amiabila?Vinovatia se stabileste fara declaratia victimei? Cum pot contesta acest neadevar? Cum sa obtin lista martorilor si faptele declarate? Mai am o saptamana. Va multumesc.
"Homeless" care conduce masina de firma ???
Politist care considera vinovatie repros al "victimei" vis a vis de viteza autoturismului ?
... ( daca il injurati, banuiesc ca va baga in temnita 25 ani ) ?
Ceva imi scapa in tara asta... de fapt ce se mai intelege prin JUSTITIE...?!
Hm...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
monass a scris:

Certificatul medico -legal precizeaza 23-25 zile de ingrijiri medicale dar in momentul de fata ca urmare a loviturilor suferite in accident am facut apa la genunchi.

Indiferent ce tratamente urmați acum, dacă nu obținețți un certificat medico-legal cu peste 90 de zile de îngrijiri, fapta nu e infracțiune, deci nu are rost să vă gândiți la plângere penală.

Puteți obține daune (materiale și/sau morale) printr-o acțiune civilă.
Homeless-ul era pieton nu sofer!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier grav, consecinte waspwasp14 waspwasp14 buna seara, pe foarte scurt : am avut un accident, am derapat, fiind polei, o persoana aflandu-se pe carosabil, nu pe trecerea de pietoni, aceasta vazand ca ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima paky paky ACCIDENT CU VICTIMA Acum aproape un an am fost implicata intr-un accident soldat cu victima.In seara zilei de 8 iulie,desi constienta ca am consumat o bere am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Besenei Cristina Besenei Cristina fiica mea a suferit un accident a vrut sa treaca strada sau a avut intentia de a intra in masina ei si a fost luata din plin de o alta masina in urma acestui ... (vezi toată discuția)