avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj strainatate

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu o informatie.
Locuiesc in strainatate, divortul este in derulare aici si urmeaza sa facem partajul.
Recent a aparut o lege aici care imi permite sa fac partajul conform cu legile romane datorita faptului ca locuiesc de mai putin de 5 ani in aceasta tara.
Este posibil sa se judece in Romania cota fiecarui sot si in baza hotararii curtii din Romania sa fac partajul in strainatate?
Mentionez ca ne-am casatorit in Romania.

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ali80 , utilizator 17:10, 4 Iulie 2009
Codul familiei Art.36 (1) La desfacerea casatoriei, bunurile comune se impart intre soti, potrivit invoielii acestora. Daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor comune, va hotara instanta judecatoreasca.
(2) Pentru motive temeinice, bunurile comune, in intregime sau numai o parte dintre ele, se pot imparti prin hotarare judecatoreasca si in timpul casatoriei. Bunurile astfel impartite devin bunuri proprii. Bunurile neimpartite, precum si cele ce se vor dobandi ulterior, sunt bunuri comune.
Invoiala trebuie facuta tot in instanta? Este specificat undeva daca se face in cadrul procesului de partaj sau se poate face in afara instantei judecatoresti?
Ideea era ca eu am nevoie de legea care spune ca un partaj se face in cadrul unui proces numai si numai in instanta fie ca partile se inteleg sau nu.
Din raspunsul dn-lui paulflorea-asociatii, avocatul de aici poate intelege ca atata timp cat partile se inteleg asupra modului de impartire a bunurilor nu este necesar sa deschida o actiune in tribunal.

Da, corect ! atata timp cat partile se inteleg nu este necesar sa deschida o actiune in tribunal. Partajul se poate face si printr-o tranzactie incheiata la notarul public.
Va multumesc mult pt. lamuriri
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,partaj (roman-olandez) V V Buna ziua! Ma numesc Vali si as dori cateva informatii referitoare la partajul bunurilor si datoriilor in caz de divort .Situatia mea este urmatoarea: -sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot cumpara o cota dintr-un apartament, cu prietenul meu, daca eu sunt in divort cu un italian, in romania dario dario buna seara am si eu o mare problema in urma cu 3 ani prietenul meu a cumparat un apartament in romania acum de vreo 6 luni am divortul cu italianu dar as vrea ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor inainte de divort Alex_29 Alex_29 Buna ziua. Cum sa procedez in urmatoarea situatie: -divort unilateral, cu separare fizica (ne mutam separat) pana la pronuntarea divortului -partener cu ... (vezi toată discuția)