buna ziua! as dori sa renunt la caldura! mi se cere sa le acopar cu placi de rigips! ptr asta n-as mai plati caldura total, ci 30% din valoare! eu nu vreau sa iau din spatiul de locuit care oricum este mic, nici sa platesc o caldura pe care n-o s-o mai am! in baza legii proprietatii private am dreptul sa scot tevile din apartament? mentionez ca tevile urca din subsol pana la et 4! multumesc!
Țevile care trec prin apartamentul d-voastră conduc căldura pe cele 4 etaje. Cum vă puteți închipui că le puteți scoate?Invocați dreptul de proprietate dar acesta trebuie exercitat în limitele prevăzute de lege cu respectarea raporturilor de vecinătate, în acest caz.
Aveți dreptul să faceți izolarea respectivă , reducându-vă astfel din costurile respective.Prin lege(HG.1588/2007 care sunt Norme de aplicare a L.230/2007, ART.40-41) sunteți obligată la plata părților comune(din care fac parte și țevile respective)
Sunteti intr-o confuzie majora.
Dvs. nu locuiti intr-o proprietate privata ci intr-un condominiu (bloc apartamente).
Cu titlu de proprietate privata detineti doar interiorul apartamentului Dvs. (pana la mijlocul peretilor si tavanelor limitriofe).
Restul cladirii (inclusiv instalatiile ce deservesc intreaga cladire) sunt spatii si instalatii in proprietate comună forţată si perpetuă, asupra cărora aveti doar un drept de proprietate indiviza, pe cote-parti.