avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedarea dreptului de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedarea dreptului de succesiune

as vrea sa intreb daca mama mea poate sa-mi cedeze dreptul ei la succesiune pentru casa bunicilor in contextul in care bunicul a murit si mama mai are 2 frati. mentionez ca mama locuieste langa bunica si a avut grija de ea. eu as dori sa renovez o anexa a casei bunicilor - grajdul, ca sa pot locui temporar acolo. matusa mea, sora mamei si fiica bunicilor, care locuieste la Braila (casa bunicilor e la tara in judetul bacau) se opune, sub forma a diverse motive la incercarea noastra de a renova. se poate face un act la notar prin care eu sa preiau drepturile mamei la aceasta mostenire in cazul dezbaterii succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:57, 29 Iunie 2009
Daca s-a dezbatutu succesiunea, atunci mama va poate transmite cota sa, stabilita prin certificatul de mostenitor, prin orice fel de modalitate. Daca nu s-a dezbatutu succesiunea, atunci nu poate sa va cedeze inca nimic. ( iar daca renunta mostenirea se va dezbate doar intre ceilalti mostenitori acceptanti).
Se poate numai daca este dezbatuta succesiunea, si numai in limita cotei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunici julia_itl julia_itl Buna ziua , Bunici si parintii ,si o matusa sunt decedati ,m-am hotarat sa incep succesiune pt bunirile bunicilor ,in conditiile in care o singura ... (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)