avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

buna ziua, sotia mea a nascut pe data de 29.01.2014 , a optat pt concediul de un an de zile (concediu de creste copil )incepand cu 01.01.2015 a inceput munca si a primit stimulentul de 500 lei , in data de 07.03.2015 copilul a fost descoperit cu diatet zaharat tip I, insulino-dependent , am obtinut certificat de handicap "deficienta functionala grava".
sotia poate opta acum pt reintrarea in concediu de crestere copil pana la varsta de 3 ani?
cei de agentia de plati spun ca se poate intra in concediu de crestere numai dupa ce copilul impleneste doi ani de zile
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:08, 26 Mai 2015
foarte corect, am facut referire in adresa scrisa la articolele dumneavostra si la cei de la agentia judeteana si au recunoscut ca are dreptul sotia la concediu(intre timp a sosit si cel de la agentia centrala )
1. Ma bucur daca ati rezolvat problema in favoarea dvs., asa cum era si legal!

2. Parerea mea este ca AJPIS, daca avea indoieli, trebuia sa intrebe la ANPIS si nu sa va lase pe dvs. sa demonstrati ca aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani adriansir adriansir Buna ziua, Eu si sotia mea intentionam prelungirea concediului de ingrijire copil de la 2 ani la 3 ani (recomandare medic). Pana la varsta de 2 ani, de ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu îngrijire copil cu handicap de la 1 an la 2 ani GabrielaBot GabrielaBot Bună ziua, Pe 17 iulie fetiță mea face 1 an, în iunie ar trebui sa revin la munca, însă copilul a fost încadrat în clasa de handicap din punctul ... (vezi toată discuția)
Gradul de handicap influenteaza plata indemnizatiei? sunrise2 sunrise2 Buna ziua, O prietena a nascut un baietel, a optat pentru a ramane in CCC un an, cu plata unei indemnizatii maxime de 3400 lei. La 9 luni, baietelul a obtinut ... (vezi toată discuția)