avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna renuntarea frauduloasa la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna renuntarea frauduloasa la mostenire?

Buna ziua!Eu am renuntat in biroul notarial la mostenire aceasta fiind ulterior acceptata de rude .Acum sunt usor ingrijorata datorita art 1.122 din noul cod civil.Exista posibilitatea sa fie ceruta in instanta revocarea renuntarii de catre creditorii mei?Ce inseamna de fapt renuntarea frauduloasa ? Ma incadrez in aceasta categorie?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:09, 11 Mai 2015
Depinde de ce ati renuntat la mostenire.
Daca aveti creante si nu aveti din ce sa le executati, iar cu privire la aceasta mostenire dvs ati refuzat-o, se considera o renuntare frauduloasa. De ce ? Pai, aveati creante de executat si cand s-a ivit oportunitatea sa le achitati din ceva, ati renuntat, nu vi se pare fraudulos ? Practic, creditorii dvs raman cu obligatia neexecutata iar rude de ale dvs se imbogatesc de pe urma renuntarii dvs la mostenire, vi se pare un circuit just ?
Aveti creditori care nu au avit ce sa va execute? Stiati asta la momentul renuntarii? Ati premeditat acest lucru?
Veniti cu mai multe detalii despre de ce ati renuntat, si va spunem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Solicit o mana de ajutor. Mama mea, in urma cu cca 40 de ani, a renuntat, in fata notarului, la partea de mostenire ce i s-ar fi cuvenit, in ... (vezi toată discuția)
Nedumerire art 699 cod civil ContSters139791 ContSters139791 buna ziua in cazul unei renuntari la mostenire , actul poate fi atacat si desfiintat? am tot citit iar acest art 699 imi da batai de cap \" Art. 699. - ... (vezi toată discuția)
Plata datoriilor defunctului CHANEL CHANEL O persoana decedata a ramas cu datorii neachitate la banci . Nu are copii si nici sot . Este posibil / legal ca bancile sa-si recupereze creantele de la ... (vezi toată discuția)