avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum il trec pe viitorul meu sot in contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum il trec pe viitorul meu sot in contractul de proprietate al imobilului?

Am 47 de ani,sint necasatorita si am un apartament cumparat de mine,totodata sint intr-o relatie pe care vreau sa o legalizez adica sa ne luam starea civila.am cazut de comun acord sa imi dea jumatate din costul apartamentului si sa il trec si pe el pe contract,vreau sa stiu cum trebuie sa procedam ca sa fim amandoi pe contractul de vanzare cumparare a apartamentului,multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:51, 11 Mai 2015
Daca chiar trebuie/vreti sa faceti ceea ce scriti mai sus (luati un brake si mai ganditi), juridic este simplu:
- faceti un act de vanzare-cumparare pentru o cota indiviza de 50% din apartamentul Dvs. si luati banii (remarcati ca banii provin din vanzarea unui bun propriu inainte de casatorie deci si banii in speta sunt tot bun propriu)
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarata necasatorita notar GeorgePadurariu GeorgePadurariu Buna ziua. Impreuna cu sotia mea am decis sa achizitionam un apartament pe fuga prin credit ipotecar. Ea nu avea cartea de identitate schimbata si sa nu ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil inainte de casatorie Julia92 Julia92 Buna ziua, Inca nu suntem casatoriti dar suntem in curs de a cumpara un imobil cu credit ipotecar. Creditul va fi pe numai pe numele meu si atunci si in ... (vezi toată discuția)
Speta regim matrimonial leonida leonida Buna ziua, X si Y sunt casatoriti dinaintea intrarii in vigoare a noului cod civil, X are un apartament si o garsoniera dinainte de casatorie, acum X vrea sa ... (vezi toată discuția)