avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Imobil construit pe firma.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Imobil construit pe firma.

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea speta:

- firma SRL.
- asociat unic cetatean strain.
- constructie imobil pe firma din banii asocitului.
- sediul social se afla la alta adresa.

Ce cota de TVA se poate deduce urmare cheltuielilor efectuate cu contructia imobilului ?
In ce conditii aceasta deducere de TVA (daca exista) trebuie returnata ANAF si in baza carui act normativ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabije , utilizator 21:00, 11 Mai 2015
Daca constructia este edificata "pe firma" si "din banii asociatului", rezulta ca anterior inceperii executiei trebuie sa existe un act prin care asociatul a imprumutat sau a finantat societatea.
Societatea a edificat constructia din banii ei proprii (fie chiar si proveniti ca mai sus).
Daca executia s-a facut cu un constructor, pe baza de contract si factura, valoarea contabila a constructiei este cea din factura fiscala care are indicata si cota de TVA.
Daca executia s-a facut in regie proprie, valoarea constructiei este rezultata din suma facturilor fiscale pentru materiale, manopera, utilaje, transport, diverse, suma de facturi care si ele au indicata cota de TVA.
Este posibil ca valoarea TVA-ului rambursat sa fie 'ceruta' inapoi de catre fisc daca la adresa imobilului astfel construit nu se deschide un punct de lucru - sediu secundar?
Sediul firmei este in alta locatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Impreuna cu un asociat am deschis o firma de panificatie dupa o perioada in care am achiz materiale de contructii si altele la care am platit tva ... (vezi toată discuția)
Tva tranzactie apartament adrianbunescu adrianbunescu Salutare, Am incheiat antecontract pentru un imobil in constructie (finalizare 2018), regim TVA 5%. Imi doresc achizitia unui imobil vechi de aceasta data ... (vezi toată discuția)
tva teren waverider waverider Vreau ca societatea comerciala (perfect solvabila si activa, platitoare de TVA), care are in proprietate un teren intravilan construibil sa transfere acest ... (vezi toată discuția)