avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj cand urmasii nu fac succesiunea dupa un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj cand urmasii nu fac succesiunea dupa un coproprietar

Se poate face partaj cata vreme urmasii unui coproprietar decedat nu fac succesiunea, in consecinta nu au certificate de mostenitori? Daca da, care sunt pasii/actele necesare?
Cel mai recent răspuns: Ioana1705 , utilizator 20:45, 3 Decembrie 2015
nu se poate face partajul succesoral, in lipsa dezbaterii succesiunii .
Va multumesc.
Totusi, nu exista nici o posibilitate de a se iesi din indiviziune, intr-o astfel de situatie? Ramanem cu totii coproprietari, pana cand?
Poate nu am fost clara: am fost 4 coproprietari cu acte in regula. Unul dintre cei 4 a decedat inainte legalizam lotizarea. Cei 3 ramasi, impreuna cu urmasii (pe care ii cunoastem, suntem rude), am obtinut o decizie in instanta, care recunoaste felul in care am agreat sa impartim intre noi, dar acesti urmasi nu au facut succesiunea. Mentionez ca decizia judecatoreasca nu precizeaza calitatea urmasilor fata de decedat, iar acestia nu se afla in tara si nici nu sunt interesati sa deschida succesiunea.
Intr-un fel, suntem separati (cu decizie definitiva si irevocabila), dar Oficiul de Cadastru nu face inscrierea in cartea funciara pe motiv ca nu au actul de mostenitori pentru urmasi, si nu au cum sa radieze decedatul in aceste conditii. Astfel incat nu putem face nici o tranzactie cu loturile, asa cum am dispus sa ni le impartim.
Buna seara! Sunt intr-o situatie asemanatoare. Ati reusit sa faceti partajul in aceasta situatie? Si daca da cum ati procedat? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme. ce se poate face când unul dintre moștenitori nu dorește împărțirea pe cale amiabilă? PROSPERITATE PROSPERITATE Buna ziua \" Va rog frumos sa imi spuneti si mie cu trebuie procedat in situatia pe care am sa v-o descriu in continuare ; Bunica mea a decedat de curind, a ... (vezi toată discuția)