avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces injust in Italia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces injust in Italia

O cunostinta a avut parte de o acuzare falsa din partea unui var a unui carabinier pentru amenintari cu mafia romana si a fost condamnat la 2ani si 4luni el ne avind parte de un traducator oficial necunoscind bine termeni in limba italiana, el a cerut sa faca pedeapsa in semi libertate pt. ca in italia pedepsele mai mici de 3 ani le poti face asa dar carbinierul are cunostinte la tribunal dar nu ia fost aprobata chiar daca a facut dovada ca are un loc de munca asigurat si o familie . Cunostinta mea aflind ca va arestat a fugit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:53, 13 Mai 2015
Era bine sa isi fi angajat avocat italian pentru proces.
Acum nu cred ca il mai poate ajuta cineva.
Nu este obligatoriu sa se dea pedeapsa sub forma arestului la domiciliu.
a avut unul din oficiu
dar in codul penal italia prevede ca pedepsele inferioare a 3ani si 2 luni nu faci inchisoare
da fiin la mijloc acest carabinier care a instrumentat cazul si cunoscid judecatoru

Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
cgionela, utilizator
Legea se aplica pentru toti la fel.
Daca nu a avut interpret poate sesiza CEDO dar nu stiu cat il poate ajuta cat priveste executarea pedepsei.

CEDO poate examina si daca s-au incalcat alte drepturi procedurale garantate de conventie.
si cum poate lua legatura cu cedo ? daca nu va suparati
Plangerea CEDO se adreseaza instantei de la Strasbourg in Franta dar trebuie motivata in fapt si in drept.
Adica nu este o simpla scrisoare.

Alte discuții în legătură

Pedepsa talharie relit relit Este vorba de o prietena a mea, in 2005 a fost in Italia, a lucrat ca bona. Femeia pentru care lucra, romanca, se ocupa de lucruri nu prea ortodoxe dar a aflat ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa ale_blonda89 ale_blonda89 buna... am si eu o nedumerire... acum 3ani am avut un accident de masina in urma caruia a murit mama iubitului meu,acesta conducand masina... in urma ... (vezi toată discuția)
Permis de c. strain anulat, dodandire permis de c, romanesc clclcl clclcl Buna ziua, Am avut permis de c. eliberat de autoritatile Italiene .In 2011 mi sa retinut de Politia rutiera Romana pt refuz de dat probe (art87 alin5 ... (vezi toată discuția)