avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz desfiintare post

Buna ziua,

Am fost instiintata de desfiintarea punctului de lucru in care lucrez si notificata cu preaviz de 20 de zile. Problema este ca punctul de lucru se desfiinteaza cu data de 1 iunie 2015, iar eu am fost notificata cu data de 11.05.2015. Am intrebat la HR ce se intampla cu celelalte zile pe care nu le pot lucra in punctul de lucru din cauza desfiintarii acestuia. Firma mai are un alt punct de lucu in oras. Mi s-a spus ca pot merge acolo sau imi pot lua concediu de odihna. Este legal acest lucru? Nu ma intereseaza sa merg la celalalt punct de lucru si nici sa -mi iau concediu de odihna (as prefera ca acest concediu sa-mi fie patit).

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
dana_popa2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 12 Mai 2015
Trebuie sa va luati concediul de odihna, asa zice legea, este un drept de care salariatul nu poate fi privat, exista insa si o exceptie care opereaza doar atunci cand concediul de odihna nu poate fi acordat, iar raportul de munca urmeaza sa inceteze, situatie in care CO se plateste. Dar nu este cazul la dvs., caci exista timpul necesar efectuarii concediului.
Nu sunteti obligat sa va luati CO , acesta va fi compensta in bani la incetarea c.i.m. in caz de neefectuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post desfintat prin creerea unei noi organigrame MihasanTeodor MihasanTeodor Buna ziua, Ma aflu in urmatoare situatie, lucrez ca si inginer de peste 6 ani la o firma din Bucuresti (firma de stat), acestia au schimbat organigrama si au ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna vs preaviz concediere mirela_blue mirela_blue un salariat si-a programat concediul de odihna in luna august ,la sfarsitul lunii iulie a primit notificare de preaviz pentru desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa-mi iau concediu in preaviz pentru ca altfel nu este platit amimitrea amimitrea Pe data de 21.03.2011 mi-am depus demisia de la actualul loc de munca. Cererea mi-a fost aprobata dar pentru ca mai am 5 zile de concediu ma obliga sa-mi iau ... (vezi toată discuția)