Buna ziua, va rog imi puteti spune cat timp pot mentine o societate fara activitate?Am auzit ceva de limita de 3 ani de la infiintare, dupa aceea ar fi iradiata automat?
Va multumesc mult.
Suspendarea activitatii unei societati comerciale poate sa se faca pentru o durata de maxim 3 ani consecutivi, conform legii nr.31/1990 privind societatile comerciale.
Sunt convins ca este vorba de o greseala de editare dar cum ati pus-o suna amuzant"...Am auzit ceva de limita de 3 ani de la infiintare, dupa aceea ar fi iradiata automat?"
Trebuie depusa la RC hotararea de suspendare a activitatii . La expirarea acestui termen nu va radiaza nimeni firma automat. Puteti sa o inchideti in mod voluntar. RC nu este obligat sa va radieze firma .
Activitatea societatii se reia automat la implinirea termenului maxim de 3 ani, respectiv la data inscrisa in hotararea aga de suspendare, deci la data inscrisa in aga firma isi reia activitatea ca efect a expirarii perioadei de suspendare ....si nu am gasit nici o prevedere legala care sa interzica suspendarea din nou pe inca max 3 ani a activitatii