avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mentinere sc fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mentinere sc fara activitate

Buna ziua, va rog imi puteti spune cat timp pot mentine o societate fara activitate?Am auzit ceva de limita de 3 ani de la infiintare, dupa aceea ar fi iradiata automat?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 00:44, 3 Iulie 2009
firma poate fi suspendata 3 ani.
dar se desfiinteaza numai daca nu puneti bilantul anual la ORC.
Analore a scris:

Activitatea societatii se reia automat la implinirea termenului maxim de 3 ani, respectiv la data inscrisa in hotararea aga de suspendare, deci la data inscrisa in aga firma isi reia activitatea ca efect a expirarii perioadei de suspendare ....si nu am gasit nici o prevedere legala care sa interzica suspendarea din nou pe inca max 3 ani a activitatii

reluarea de activitatea din cate stiu se face printr-o cerere separata si nu se reia automat. Daca nu se face aceasta cerere la RC va aparea tot suspendata neexistant nici o hotarare de reluare a activitatii.
Dupa ce se reia activitatea se poate face din nou suspendare, neexistant intradevar prevazuta o interzicere expresa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate marialaurica marialaurica supendarea societati expira in 28 04 2013 daca nu o redeschid ce se intampla ?,cumva registru o radiaza din oficiu,daca nu ce se va intampla cu societatea eu ... (vezi toată discuția)
Suspendare / reluare activitate frumuselu frumuselu Societate comerciala suspenda activitatea pentru 3 ani de zile. Se indeplinesc toate formalitatile la ORC si Finante. Perioada de 3 ani de zile a ... (vezi toată discuția)
Suspendare sc fara activitate, care are trei asociati ContSters40598 ContSters40598 Care este procedura pentru suspendarea unei societati care nu are nicio activitate, care nu are niciun contract in derulare, in care sunt trei asociati: 2 cu ... (vezi toată discuția)