avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata indemnizatie de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata indemnizatie de concediu

Buna ziua,
Am o problema cu angajatorul care nu a dorit sa imi raspunda in niciun fel la cererea pe care am depus-o in 19.V. 2009 cu privire la plata indemnizatiei de concediu care incepe in data de 4.VII.2009. Secretariatul mi-a sugerat sa cer audienta la director ceea ce am si facut atat verbal, cat si inscris printr-o cerere cu nr. de inregistrare. As dori sa stiu care sunt masurile care se impun daca nu voi fi primit in audienta si daca nu voi avea niciun raspuns favorabil de la angajator. Am inteles ca se poate face refuz de plata. Totusi, v-as fi recunoscator daca mi-ati spune cum ar trebui sa il formulez.
Va multumesc, Eric.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:32, 30 Iunie 2009
cel mai bine ar fi sa mergeti si sa faceti o sesizare la ITM, daca angajatorul nu doreste sa colaboreze pe cale amiabila.
Faceti sesizare la ITM si in acelasi timp solicitati prin instanta obligarea la plata acesteia de catre angajator.
Poate ca un control de la ITM va reaminti angajatorului ca are si obligatii fata de angajati, nu numai drepturi.
Va multumesc mult! Daca maine nu imi va respecta dreptul nu am alta cale decat ITM-ul si instanta.
Ne bucuram sa va putem fi de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea cartii de munca pup_me pup_me Buna , recent m-am angajat pe postul de secretara la o scoala care are pt prima data secretara,pana acum apartinea de o alta scoala din localitate unde d-na ... (vezi toată discuția)
Am lucrat trei luni si nu am fost platit, cum imi pot recupera banii? bogdaniciu bogdaniciu buna ziua am si eu o banala intrebare :) cum procedez sa-mi recuperez banii (salariul) de la o firma de constructii unde am lucrat 3 luni pe degeaba ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Bunea Ancuta Bunea Ancuta Am lucrat la o firma unde nu mi sa facut carte de munca si nu am semnat contract.Asta sa intamplat acum o luna de cand nu mai lucrez.Ce as putea face sa imi ... (vezi toată discuția)