avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil lasat in grija bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil lasat in grija bunicilor

prin hotarare judecatoreasca autoritatea parinteasca asupra unui minor este exercitata in comun de catre parinti, domiciliul minorului este la mama. Mama pleaca in Italia si lasa copilul cu bunicii. Tatal poate cere copilul la domiciliul lui cat mai urgent? Cum?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:18, 4 Septembrie 2024
Fara proces nu poate face nimic.
Mai toti tatii am observat ca se plang ca nu le sunt respectate drepturile dar nici nu fac nimic.
Eu ii spu de proces dar sa stie ca nu este o simpla formalitate acest proces.
Adica nu depun o cerere si gata s-a rezolvat tot.
Sunt mult mai multe probleme pe care I le-am semnalat.
Daca vrea doar sa incerce marea cu degetul ii spun eu ca e uda...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal tatal, daca mama nu mai este in tara si au custodie comuna, poate lua copilul sa locuiasca cu el, pur si simplu, ramanand ca mama sa rezolve in instanta problema daca nu-i convine. Intr-adevar un parinte are prioritate in fata celorlalte rude ale copilului. Din ce scrie userul nu se intelege foarte clar daca tatal e interesat sa preia copilul, userul pare a fi o cunostinta a tatalui care se intereseaza pentru el
Daca bunicii nu ii dau copilul trebuie proces ca sa il ia de acolo.
Mai este si cu mama problema ca ea are de fapt copilul conform actelor.
Nu e simpla treaba desi pare simpla fara o analiza atenta macar preliminara. ..

Desi dreptul tatalui ar prevala nu il ajuta acest lucru daca nu ii este recunoscut dreptul...
Multumesc ,multumesc mult!
(((Liliana Gradinaru )))Am obtinut schimbarea incredintarii pe acest tip de motiv, darmite a locuintei... nu e corect pentru copil sa stea la un bunic sau o matusa cand are un parinte disponibil.
In plus, daca autoritatea e comuna, e discutabil daca un parinte poate lasa copilul in grija altor persoane in lipsa acordului celuilalt. )

Va înțeleg frustrarea in privința legii, însă vin cu întrebarea;
Ce se întâmplă, cu doi copii dintr-un concubinaj toxic, cu un tata bețiv, curvar și dependent de jocurile de noroc, daca acesta a plecat și nu a mai corespuns cu copiii timp de mai multi ani, in cazul de față șapte ani, daca mama vrea sa plece la muncă în străinătate???
Copiii sunt la mine de trei ani, întreținuți, cu note foarte bune la învățătură și se văd cu mama lor, de două trei ori pe an.
Putem obține de la instanța o delegare, având în vedere că tatăl copiilor nu le oferă nimic, și nici nu ii suna?
Menționez faptul că are întemeiată o familie tot în concubinaj, are un copil in Anglia, unde din cate am auzit, este arestat la domiciliu, cu brățară de urmărire, pentru maltratarea familiei.
La astfel de părinte ar trebui să crească nepoții mei???

Ultima modificare: Joi, 29 August 2024
Negru Dorel, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile parintilor divortati asupra minorilor oana-maia oana-maia va cer informatii in numele unei rude care m-a rugat sa ma intersez de anumite aspecte din viata lui. el este tatal unui minor de 7 ani.in urma divortului s-a ... (vezi toată discuția)
Imi pot lua copilul!!! szagabi szagabi Buna ziua. As avea intrebarea daca fostul sot, mai ales fosti socrii imi pot lua copilul, daca as pleca in strainatate doua luni, la munca de sezon. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)