avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inchiderea contului bancar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inchiderea contului bancar

Buna ziua in urma cu 3 saptamani am deschis un cont la banca raifeissen si peste o saptamana am fost la banca sa inchid contul ca nu mi a mai trebuit banca imi spune ca imi pune penalizari in fiecare zi .ce pot face daca nu platesc aceste penalizari?eu nu am acte sau contract cu acea banca deoarece nu mi s au dat la deschiderea contului va rog sa imi raspundeti va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:52, 12 Mai 2015
Pai de unde sa stim noi ce ati semnat la banca? Penalitati la ce?
3.6. Incetarea relatiei de Cont
3.6.1. Clientul va putea denunta unilateral raportul juridic de Cont curent, oricând pe durata derularii Contractului specific, depunând conform regulilor de la paragraful ”Notificari” o solicitare scrisa cu un preaviz de 30 de zile calendaristice, la oricare dintre unitatile Bancii, fara a fi necesara justificarea unei astfel de decizii. Conturile de depozit se denunta in conditiile Contractului specific. Ca regula, Contul curent poate fi inchis doar daca la data cererii de inchidere nu exista in derulare produse si/ sau servicii oferite de Banca care necesita mentinerea in continuare a contului curent deschis, caz in care Clientul poate relua solicitarea inchiderii contului doar dupa incetarea/modificarea , dupa caz, a raporturilor juridice aferente produselor/serviciilor bancare in derulare.
Prin exceptie, inchiderea contului curent cu card de debit atasat (card principal si/ sau suplimentare) se va efectua dupa 30 de zile calendaristice de la data la care Titularul a solicitat Bancii in scris incetarea contractului de card de debit, utilizând formularul pus de Banca la dispozitia sa in acest scop.

[ link extern ]

[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eterna problema, nesimtirea bancilor - brd in cazul de fata grandanat grandanat O speta simpla Am un cont curent, cu un card de debit atasat deschis la BRD. Intrucat nu mai am nevoie de el vreau sa-l inchid. Din pacate conform politicii ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract banca vgeorge vgeorge Am fost instiintat printr-un e-mail de modificarea comisioanelor la operatiunile prin card (mai pe scurt de dublarea acestora) iar la sfarsitul e-mailului ... (vezi toată discuția)
Card-inchidere cont sensei sensei Am un card de credit-cumparaturi la [BANCA] la care am facut refinantare prin alta banca.Banca respectiva a acoperit suma totala de pe acest card insa pt ca ... (vezi toată discuția)